Volledig scherm
Ziekenhuis Rivierenland. © Jan Bouwhuis

Ziekenhuis Rivierenland krijgt nieuw patiëntendossier

TIEL - Het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel gaat vanaf 11 oktober werken met een nieuwe vorm van  elektronisch patiëntendossier (EPD). Tiel introduceert dan HiX. Ook de patiënten gaan daar wat van merken.

De verandering voltrekt zich voor een groot deel achter de schermen, maar patiënten hebben er ook baat bij. Zo kunnen zij straks thuis online hun dossier inzien en komen er aanmeldzuilen in de hal waar zij zich melden voor hun afspraak.

In het ziekenhuis wordt tot 11 oktober met meerdere EPD-deelsystemen gewerkt. Die worden vervangen door HiX, een geïntegreerd systeem dat moet leiden tot meer efficiency, veiligheid en een nog betere samenwerking met patiënten en andere zorgaanbieders. 

Bestuurder Marc Hendriks: ,,Het stelt ons in staat om administratieve taken efficiënter uit te voeren. Dat betekent meer tijd voor handen aan het bed. En voor patiënten betekent het dat zij straks informatie kunnen uitwisselen met het ziekenhuis via een beveiligde internetsite.”

Aanmeldzuil

Patiënten van Ziekenhuis Rivierenland kunnen zich vanaf 11 oktober voor hun afspraak melden bij aanmeldzuilen in de hal. De zuil controleert de identiteit van de patiënt door zijn of haar identiteitsbewijs te scannen. De eerste weken staan er vrijwilligers klaar om daarbij te helpen. Uit de aanmeldzuil komt een bonnetje waarop staat waar en hoe laat de afspraak is.

Ook nieuw is de komst van MijnZR, het patiëntenportaal. Daarin kunnen patiënten vanaf 11 oktober thuis hun medische gegevens bekijken. Ook kunnen patiënten communiceren met hun arts, een afspraak wijzigen of herhaalmedicatie aanvragen. Om in te loggen is computer, DigiD met sms-verificatie en een mobiele telefoon nodig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland