Volledig scherm
Ziekenhuis Rivierenland © Jan Bouwhuis

Ziekenhuis Rivierenland stopt met kerkdiensten: ‘Geen belangstelling meer voor’

TIEL - Ziekenhuis Rivierenland stopt met de kerkdiensten op zondagochtend. ,,Er is simpelweg geen belangstelling meer voor’’, laat woordvoerder Simone Lensink weten.

De diensten waren oecumenisch, wat wil zeggen dat ze voor de verschillende stromingen binnen het christelijke geloof toegankelijk waren. De geestelijk verzorger van het ziekenhuis hield de diensten. 

Lensink: ,,Deze medewerkster is straks nog wel werkzaam voor het ziekenhuis, om bijvoorbeeld mensen te helpen bij het beantwoorden van levensvragen.’’

Wel Kerstmis en Pasen

Voor gelovigen heeft ziekenhuis Rivierenland ook nog een stilteruimte en een speciale gebedsruimte voor moslims. ,,En die zijn allebei zo gemaakt, dat cliënten er met bed en al ingereden kunnen worden.’’ Met Kerstmis en Pasen worden door het ziekenhuis nog wel diensten georganiseerd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland