Volledig scherm
© Foto Raphael Drent

Zondagsdiensten op woensdag: actie in ziekenhuis Rivierenland

TIEL - Het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel is een van de 80 Nederlandse ziekenhuizen die woensdag meedoen aan de landelijke cao-acties. Op die dag wordt er in het Tielse ziekenhuis een zondagsdienst gedraaid en worden er alleen spoedeisende patiënten en patiënten met kanker behandeld.

De Raad van Bestuur heeft met de actievoerders afgesproken dat de patiëntveiligheid niet in het geding mag komen en heeft hen gevraagd overlast zoveel mogelijk te beperken.

Door de acties draaien onder andere de röntgenafdeling, het laboratorium en een aantal poliklinieken komende woensdag een zondagsdienst.

Patiënten die op 20 november een afspraak in het ziekenhuis hebben die niet kan doorgaan, ontvangen daarover persoonlijk bericht. Aan huisartsen en verloskundigen is gevraagd om op deze dag alleen spoedeisende patiënten door te verwijzen.

Betreuren met begrip

De Raad van Bestuur betreurt de inzet van dit zware middel, maar heeft ook wel begrip voor het gevoel dat er onder de medewerkers heerst.

Bestuurslid Marc Hendriks: ,,Iedereen is het erover eens dat medewerkers in de zorg een goede cao verdienen. We blijven er dan ook boven alles vertrouwen in houden dat een goede oplossing voor alle partijen binnen handbereik ligt.”

Hendriks laat namens de Raad van Bestuur weten het erg jammer te vinden dat de vakbonden het zware middel van een actiedag inzetten om het laatste cao-voorstel van tafel te krijgen.

Rivierenland