Kliko's van Avri. Grijze containers hebben al een chip. Straks krijgen ook de andere containers er één.
Volledig scherm
PREMIUM
Kliko's van Avri. Grijze containers hebben al een chip. Straks krijgen ook de andere containers er één. © Eveline Van Elk

Zorgen om Avri-plan voor chip in kliko: vrees voor boetes en vragen over privacy

TIEL/ GELDERMALSEN - Een afleesbare chip in alle kliko’s zorgt voor de nodige vragen bij politieke partijen in Tiel en West Betuwe. Ze vragen zich onder meer hardop af hoe dit plan precies moet zorgen voor een beter imago voor afvalverwerker Avri, want daar lijkt het volgens de partijen vooralsnog niet aan bij te dragen.

26 reacties

 • Jeroen Prater

  1 jaar geleden
  In mijn vorige woonplaats was het afvalverwerkingsbedrijf voor mij de jaarlijkse factuur en ophaalkalender op de mat en de attente medewerkers van de milieustraat. Sinds ik in Avri- gebied woon begrijp ik waarom zoveel mensen negatief zijn over de (semi-)overheid. Minder service voor veel meer geld, eindeloze lijst fouten bij uitrol van omgekeerd inzamelen, problemen met containers en passen, nooit een stukje eerlijke communicatie, een arrogante houding als je ze (i.v.m. hun fouten) nodig hebt en nu ook nog het dreigen met boetes bij een foutje met afval scheiden.
 • Björn Grooten

  1 jaar geleden
  Het scheiden van afval gaat beter achteraf dan vooraf en is ook nog goedkoper. Steeds meer gemeentes kiezen dat systeem. Voor de burger is dat ook veel makkelijker. 
 • Joop

  1 jaar geleden
  Tot nu toe 13 anderen wel. Ik begrijp niet wat u niet begrijpt. Per huishouden vier afvalcontainers. Naar benodigd groot of klein. Een voor: Groen -Papier -Plastic -Restafval.  Ondergrondse niet meer gebruiken. 
 • de heer J. Zomers (68)

  1 jaar geleden
  Een allesbrander is niet goed voor het milieu en ook niet goed voor het klimaat... bij allesbranders moeten ze een chip inbouwen met een heffing en een boetesysteem.
 • JG dijk

  1 jaar geleden
  Inderdaad silvester gewoon marktwerking.

Rivierenland