De kar staat er nog, maar het protestdoek ‘tegen de aso-woningen’ is verdwenen op het terrein van Anders Wonen langs de Lingeweg in Tiel.
Volledig scherm
PREMIUM
De kar staat er nog, maar het protestdoek ‘tegen de aso-woningen’ is verdwenen op het terrein van Anders Wonen langs de Lingeweg in Tiel. © Raphaël Drent

Zorgen om criminelen die bewoners belagen: wat gaat Tiel doen met zes inwoners die ‘anders moeten wonen’?

TIEL - De één spreekt over Anders Wonen, de ander heeft het over aso-woningen. Hoe dan ook: het plan voor de beschermde woonvorm voor zes inwoners van Tiel bij de noordelijke entree van Passewaaij, houdt de gemoederen bezig. Op 15 december neemt de gemeenteraad het definitieve besluit. 

4 reacties

 • T van Tiel

  2 maanden geleden
  De gemeente dient de algemene beginselen van behoorlijk bestuur in acht te nemen. - Legaliteitsbeginsel. Er is geen bevoegdheid zonder grondslag in wet of Grondwet. - Zorgvuldigheidsbeginsel. De overheid moet een besluit zorgvuldig voorbereiden en nemen: correcte behandeling van de burger, zorgvuldig onderzoek naar de feiten en belangen, procedure goed volgen en deugdelijke besluitvorming (art. 3:2 Awb). - Motiveringsbeginsel. De overheid moet haar besluiten goed motiveren.
 • A.M. BERBEN

  2 maanden geleden
  Corporaal komt met de Nimby versie van 2021: de toekomstige bewoners zijn zo zwak van karakter en hebben daarom zoveel extra bescherming nodig tegen die hordes van gasten die hen willen uitbuiten dat daarom alleen al die woningen niet op die plek gebouwd moeten gaan worden. Iets anders is deze hele "zorgzaamheid" namelijk niet!
 • B. van Andel

  2 maanden geleden
  De heer Melissen kan het allemaal mooi voorspiegelen, maar reken er maar niet op dat de beoogde bewoners na een paar jaar weer "normaal" in de maatschappij mee kunnen draaien. Een koste verslindend project voor een paar mensen, wat zeker niet het beoogde resultaat op gaat leveren. Wie gaat de aanleg van het voedselbos betalen en het onderhouden?? Een mevrouw van Thedingsweerd is de aanstichter van het voedselbos en nu willen ze er niets meer mee te maken hebben.
 • pam pet

  2 maanden geleden
  Allemaal angst voor het onbekende. Laat de buurtbewoners en politici gewoon eens gaan kijken bij andere vergelijkbare initiatieven, dan zullen ze zien dat het allemaal wel meevalt.

Rivierenland