Volledig scherm
© Thinkstock

Zorgen over nieuwe school Tiel

TIEL/CULEMBORG - Minder keus voor middelbare scholieren in Rivierenland. Dat is het risico als er nog een nieuwe school in Tiel komt. Dat stelt directeur-bestuurder Joost van Rijn van Lek en Linge in Culemborg. 

Oud-docent Minke Knol van RSG Lingecollege in Tiel wil in de stad een humanistische school voor mavo, havo en vwo beginnen, maar zowel Van Rijn als bestuurder Peter Ronner van het Lingecollege hebben er zorgen over.  

Profiel

Knol wil met het nieuwe Erasmus College Tiel een middelbare school neerzetten die in totaal maximaal achthonderd leerlingen telt. ,,Ouders en leerlingen willen gewoon een goede profielkeuze", zegt Van Rijn. ,,Als je onder een bepaald aantal leerlingen komt kun je niet meer alles bieden en dat is een verschraling van het onderwijs." Hij stelt 'echt niet vies' te zijn van concurrentie. ,,Dat hebben we hier in Culemborg tenslotte ook, met het KWC. Maar je moet niet zo'n verdunning hebben dat het onderwijsaanbod inkrimpt."

Zenuwachtig

Ronner: ,,Van concurrentie wordt je alleen maar beter. Maar we zitten hier wel in een regio met twintig procent krimp. De vraag is of een nieuwe school dan verstandig is. Maar we worden er niet zenuwachtig van. Je moet uitgaan van je eigen school, en alle afdelingen hebben goedkeuring van de inspectie. Ook halen we goede examenresultaten." 

Rivierenland