Bij Hilde de Jong die werkzaam is bij een huisarts in Haaften, wordt wangslijm afgenomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Hilde de Jong die werkzaam is bij een huisarts in Haaften, wordt wangslijm afgenomen. © Foto Raphael Drent

Zorgpersoneel kan nu in Tiel testen op corona: ‘Genoeg capaciteit om straks leraren te onderzoeken’

Reportage / FotoserieBij de GGD in Tiel zijn dinsdag de eerste zorgmedewerkers gezien in de nieuwe coronateststraat. Naar verwachting worden daar binnenkort ook juffen en fysiotherapeuten getest.

Hilde de Jong is de eerste die zich op het coronavirus laat testen bij de GGD in Tiel.
Volledig scherm
Hilde de Jong is de eerste die zich op het coronavirus laat testen bij de GGD in Tiel. © Foto Raphael Drent

Terwijl burgemeester Hans Beenakker binnen nog wat vragen stelt, draait een grijze auto de parkeerplaats op. Even gebeurt er niets. Tot een GGD-medewerker zich bij de auto meldt.

Via een open raam geeft ze een korte uitleg. Dan mag huisartsassistente Hilde de Jong, als allereerste in Rivierenland, via een speciaal aangelegd stoepje naar de witte tent voor dé test.

,,Weken lang was ik druk met coronapatiënten en vorige week kreeg ik zelf ineens koorts. Eerst dacht ik nog aan hooikoorts, maar daar hoort geen verhoogde temperatuur bij.’’

En dus zou De Jong zomaar ineens zelf coronapatiënt kunnen zijn. ,,Ik voel me alweer beter, ben ook niet benauwd geweest verder. Normaal zou ik nu weer werken, maar zo lang we niet weten of het corona is, kan dat niet.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland