Volledig scherm
Zwaaien vanaf de kerktoren. © Foto Raphael Drent

Zwaaien vanaf de kerktoren van Tiel

TIEL - Een fraai uitzicht over de stad Tiel. Zaterdag konden Tielenaren hun stad bekijken vanaf de toren van de Sint Maartenskerk. Niet geweest? Deze maand is de toren nog diverse keren open voor publiek.

De Tielse kerk combineert deze maand torenbeklimmingen met een expositie van kunstwerken in de kerk. Bij de eerste openstelling zaterdag was ook stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek van de partij het carillon van 55 klokken van de kerk te bespelen. Torengidsen begeleidden de bezoekers naar de 46 meter hoge toren.

De kerk en toren zijn ook nog op de zaterdagen 17, 24 en 31 augustus open voor bezoekers, telkens van 12 tot 16 uur. In de kerk is een expositie te bewonderen van diverse kunstenaars uit de gemeente Tiel. Op zondag 25 augustus zal Wim Ruitenbeek om 16 uur een bijzonder beiaardconcert geven samen met een Russische beiaardier.

Volledig scherm
Wim Ruitenbeek geeft uitleg over de klokken. © Foto Raphael Drent
Volledig scherm
Doorkijkje. © Foto Raphael Drent
Volledig scherm
Uitzicht over Tiel en de rivier. © Foto Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland