In Oostzaan won FC Lienden nog met 0-1. Op De Abdijhof ging de ploeg van trainer Hans van de Haar met 0-3 onderuit.
Volledig scherm
In Oostzaan won FC Lienden nog met 0-1. Op De Abdijhof ging de ploeg van trainer Hans van de Haar met 0-3 onderuit. © William Hoogteyling

Architect El Amrani dirigeert OFC na rust naar ruime zege op FC Lienden

LIENDEN - Het gat naar een veilige plek in de derde divisie zondag wordt voor FC Lienden alsmaar groter. Na de 0-3 nederlaag tegen OFC heeft FC Lienden Hoogland nog in het vizier (2 punten), maar staat de nummer vijftien ADO’20 al op zes punten.

Tegen OFC voetbalde FC Lienden - niet voor het eerst dit seizoen - weer prima mee. Op slag van rust had het op voorsprong moeten komen, maar Yunus Efe presteerde het om de bal vanaf één meter tegen OFC-aanvoerder Frank Schilder te trappen in plaats van in het doel. Ook de rebound voor Milad Intezar werd van de lijn gehaald.

In de tweede helft draaide het spelbeeld en liet OFC zien dat het wel degelijk over veel kwaliteit beschikt. Onder aanvoering van Bilal el Amrani liep de ploeg uit Oostzaan over FC Lienden heen. Hij scoorde niet, maar was wel bij alle drie de doelpunten betrokken. De 0-1 kwam op naam van Daan Boerlage, de 0-2 werd door Deniz Aslan binnen geschoten en in de 89ste minuut maakte Niels Butter er 0-3 van. 

Amateurvoetbal