Volledig scherm
Nick de Bondt scoort tegen Koninklijke HFC uit een vrije trap. © BSR Agency

‘Backpacker’ De Bondt houdt alle opties open

HARDENBERG - Na een moeizaam seizoen bij Spakenburg (en een verhuurperiode aan DUNO) bloeit Nick de Bondt bij HHC helemaal op. De Otterloër gedijt goed in het nuchtere Hardenberg. Maar speelt hij daar volgend seizoen ook nog?

Die vraag kan hij nu nog niet beantwoorden. Maar daarover later meer. Eerst naar de realiteit. De Bondt (25) staat in de tweede divisie met HHC Hardenberg drie punten los van nummer twee Katwijk. De club hoopte dit seizoen lang in de schaduw van de topclubs te blijven en aan het eind van het seizoen in de top vijf te staan.

,,Maar we kunnen stellen dat we uit die schaduw zijn gekropen. Ik vind dat we met HHC nu vol voor het kampioenschap moeten gaan”, stelt De Bondt, die als veredelde backpacker meerdere keren per week vanuit zijn woonplaats Arnhem naar Hardenberg afreist.

Quote

Het gat met de eerste divisie wordt elk jaar kleiner

De linkspoot loopt al jaren mee in de tweede divisie. Bij De Treffers, Spakenburg en nu HHC. ,,Mijn hoogste eindklassering is een vierde plek met De Treffers. Dat was in het eerste seizoen na de invoering van de tweede divisie.”

Sindsdien is het niveau van de competitie omhoog gegaan, vindt De Bondt. ,,Het gat met de eerste divisie wordt elk jaar kleiner. Het begon met een splitsing van zaterdag en zondagclubs. Nu zie je de kleinere clubs verdwijnen en komen clubs als Quick Boys en ook IJsselmeervogels en Spakenburg omhoog. Dat was in het begin nog niet zo. De tegenstand wordt met het seizoen zwaarder.”

Volledig scherm
Kozakken Boys-HHC Hardenberg: doelpunt Nick de Bondt. © BSR Agency

En dat zegt ook meteen iets over de prestaties van HHC dit seizoen. De Bondt heeft het er naar zijn zin en voelt zich net zo lekker als in zijn tijd bij De Treffers.

,,Er wordt hier positief gedacht. Mensen zijn vriendelijker dan ik bij Spakenburg merkte. Dat had ook zo zijn charme, maar HHC is een club waar ik beter pas”, vindt De Bondt. ,,Daardoor presteer ik ook beter. Ik ben bij tien doelpunten betrokken en ben belangrijk voor het team. Ik merk dat ik in goede vorm steek.”

En daarom wil HHC Hardenberg ook graag door met de Otterloër. Maar ja, die reistijden... ,,Ik hoop komende zomer mijn studie af te ronden en daarna ga ik dus werken. Als ik in Hardenberg wil blijven voetballen, dan moet ik daar in de buurt werk vinden. En mijn vriendin ook”, legt hij uit.

Quote

Als ik in Hardenberg wil blijven voetballen, dan moet ik daar in de buurt werk vinden. En mijn vriendin ook

De Bondt houdt de opties vooral open. ,,Het vele reizen is voor mij, maar ook voor de club niet ideaal. Ik sta overal voor open. Misschien komen er wel interessante opties die dichter bij Arnhem zijn?”

Maar eerst wil De Bondt met HHC op z’n minst zijn persoonlijke tweede divisie-record (die vierde plek met De Treffers) verbreken. ,,De top drie moeten we zeker halen, vind ik. Kampioen? Het kan zeker.”

Amateurvoetbal