Volledig scherm
Joel Beukhof (r) deed het uitstekend als linker verdediger. © BSR Agency

Beukhof: ‘We wisten dat Katwijk voetballend beter was’

TIEL - Een eerder bezoek aan Tiel liep al eens uit op een catastrofe voor Katwijk. Op 12 mei 2018 kon die ploeg kampioen worden op De Lok, maar TEC won met 2-0. Ook nu verlieten de Katwijkers Tiel met een sip gezicht. Een eigen doelpunt van Guus van Weerdenburg was genoeg voor de Tielse zege.

Katwijk kwam niet door de Tielse muur die achterin werd opgesteld. Het duo Daan Disveld-Migiel Zeller stond als een huis en ook aan de zijkanten was er voor Katwijk geen doorkomen aan. Dat merkte ook linksback Joël Beukhof. ,,Wij weten echt wel dat Katwijk voetballend beter is dan wij. Het is gewoon een heel goede ploeg, daarom wilden wij de ruimtes klein houden. En veel vuile meters voor elkaar maken. Alleen dan was een resultaat mogelijk”, zei Beukhof.

Omdat een voorzet van clubtopscorer Nick Hak door Guus van Weerdenburg knullig achter Kieboom werd gewerkt, kwam TEC op slag van rust op voorsprong. 

Op een paar ongevaarlijke kopballetjes na gaf TEC niets weg. ,,Het voelde wel een beetje als overleven in de tweede helft, vooral omdat Katwijk heel veel de bal had. Maar het stond gewoon goed bij ons. We konden er zelfs vanuit de omschakeling soms gevaarlijke uitkomen, maar waren daarin niet scherp”, zag Beukhof.

Het bleef daarom toch billenknijpen tot het laatste fluitsignaal. Niet per se omdat Katwijk kans op kans kreeg, maar omdat die ploeg de afgelopen seizoenen wel vaker toesloeg in blessuretijd. Dit keer niet. En dus werd het verschil op de ranglijst tussen TEC en Katwijk één puntje. ,,Na het gelijkspel tegen Scheveningen van vorige week, is dit wel een heel lekkere overwinning. Eentje die ik eerlijk gezegd niet zag aankomen. Er was veel publiek en de sfeer was goed. Heerlijk om dan als winnaar van het veld te stappen. En we doen natuurlijk goede zaken op de ranglijst. Lekker om zo het vrije weekend in te gaan”, besloot Beukhof.

TEC staat na zeven wedstrijden op de tiende plek. De verschillen in de tweede divisie zijn - op koploper IJsselmeervogels en een groepje dat onderin bungelt na - klein. TEC staat drie punten achter de nummer twee, Rijnsburgse Boys.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal