Gery Vink ten voeten uit: druk coachend langs de zijlijn op sportpark De Lok in Tiel.
Volledig scherm
Gery Vink ten voeten uit: druk coachend langs de zijlijn op sportpark De Lok in Tiel. © Foto Raphael Drent

De reden waarom Gery Vink vertrekt bij TEC

TIEL - Na zes promoties (en één degradatie) in elf seizoenen zit het werk van Gery Vink er op in Tiel. Hij maakt de weg vrij voor Hans van de Haar, die vanaf komend seizoen als trainer de lijnen uitzet op sportpark De Lok.

Vink had een droom toen hij ruim tien jaar geleden bij TEC kwam. ,,Kampioen van Nederland worden.” Maar TEC moest van ver komen. De club was in een paar jaar tijd afgezakt van de hoofdklasse naar de derde klasse.

,,De club zat in het slop. In tien jaar tijd hebben we veel gerealiseerd. Een heel bijzondere tijd, maar de laatste stap is de moeilijkste gebleken dan we in eerste instantie dachten. En om van TEC een stabiele tweededivisionist te maken, moet iemand daar zijn ziel en zaligheid in stoppen. Ik heb daar geen tijd voor vanwege mijn werk bij Willem II”, zegt Vink. ,,Het is tijd om het stokje door te geven aan een nieuwe trainer.”

Quote

Om van TEC een stabiele tweededivi­si­o­nist te maken, moet iemand daar zijn ziel en zaligheid in stoppen

Gery Vink

Combinatie

Helemaal verdwijnen uit Tiel doet Gery Vink niet. ,,Hans (Van de Haar, red.) neemt het stokje nu over en zal zijn eigen mensen om zich heen gaan verzamelen. Maar hij zal best informatie van mij willen. Ik sta er voor open om die te delen. Ik ben in elk geval niet meer op het veld betrokken bij TEC.”

Van de Haar zelf werd in de winterstop benaderd door meerdere clubs voor een overstap, maar daar wilde hij niet aan beginnen. ,,Ik maak eerst mijn werk bij FC Lienden af”, liet Van de Haar weten.

Vink had in Tiel op papier nooit een officiële functie, maar fungeerde als adviseur. In de praktijk was hij vooral op technisch en tactisch gebied belangrijk. 

Spelers kwamen door hem naar TEC en bij wedstrijden was hij de man die de coaching op zich nam. ,,Het is voor mij niet meer te doen om na een wedstrijd van Willem II snel in de auto te stappen om naar bijvoorbeeld Katwijk te rijden voor de wedstrijd van TEC. Ik moet realistisch zijn en inzien dat die combinatie niet kan”, beseft Vink.

Vink kwam een decennium geleden door de voordeur naar TEC en wil daar ook weer door vertrekken. ,,We hebben het natuurlijk lastig dit seizoen, maar het zit niet in mijn DNA om het dan maar te laten lopen. We moeten er in de resterende wedstrijden alles uit persen om in de tweede divisie te blijven. Ik hoop waardig afscheid te nemen met lijfsbehoud in de tweede divisie.”

Er resteren TEC nog ten minste twaalf wedstrijden ‘onder’ Vink, met mogelijk meer in de nacompetitie. Om die nacompetitie te halen moet de Tielse ploeg klimmen op de ranglijst. Het gat met de nacompetitieplekken bedraagt zes punten.

Amateurvoetbal