Volledig scherm
De Treffers-aanvaller Coen Maertzdorf (links) passeert Hamid Zarbaf van HHC. © Cor Lasker/Pro Shots

De Treffers rekent in acht minuten af met HHC

HARDENBERG - De Treffers heeft zaterdagavond in korte tijd het verschil gemaakt met hekkensluiter HHC Hardenberg. De Groesbeekse formatie won in Overijssel na drie doelpunten tussen de 49ste en 56ste minuut met 3-1. Door die zege klom het team van trainer Anton Janssen naar de zevende plek in de tweede divisie.

De Treffers is nu de laatste zes competitiewedstrijden ongeslagen: twee overwinningen en vier gelijke spelen.

Voor rust had De Treffers wel een overwicht, maar weinig kansen. Mogelijkheden had de thuisploeg wel. Die werden echter onschadelijk gemaakt door doelman Niels Kornelis waardoor de eerste helft doelpuntloos eindigde. Hoe anders was de stand na een kwartier spelen in de tweede helft.

Robert Mutzers opende in de 49ste minuut de score. De linksbuiten van De Treffers schoot fraai raak via de onderkant van de lat. Na de 0-1 sloop er onzekerheid in de ploeg bij HHC. De Treffers profiteerde. In de 54ste minuut schoot Nick de Bondt een vrije trap kiezelhard raak, in de 56ste minuut bediende De Bondt Pim Balkestein bij een hoekschop. Sargon Gouriye bepaalde nog geen twee minuten later de eindstand op 1-3.

Samenvatting HHC Hardenberg - De Treffers

Amateurvoetbal