Volledig scherm
© David van Haren

De Treffers ‘uitgezwaaid’ op eigen veld

GROESBEEK - De hegemonie is doorbroken. Na zeven thuisduels zonder nederlaag gaat De Treffers ten onder. Dat wordt er extra ingewreven.

Het wegwerpgebaar van trainer Jan de Jonge na de 1-3 was veelzeggend. Het spreekkoor van de fans van opponent Quick Boys pijnlijk. De Treffers werd zaterdagavond letterlijk uitgezwaaid op sportpark Zuid. 

Het Auf Wiedersehen galmde over het veld in grensdorp Groesbeek. Gevolgd door ‘Wat zijn díe Duitsers stil’. De macht van de Gelderse tweededivisionist op eigen complex, voor de winterstop nog imposant, was bij het eerste thuisduel van 2020 plots verdwenen.

Vlaggengezwaai

Opvallend genoeg was Quick Boys voor aanvang al de baas op het veld. Fans van die ploeg verfraaiden de opkomst van de teams met vlaggengezwaai. ,,Het was een hele parade”, zei De Jonge. ,,Het was heel bijzonder. Dat de tegenstander met vlaggen op ons veld staat, heb ik nog nooit meegemaakt.” Hij zuchtte en voegde er maar snel aan toe dat zijn ploeg daar niet door had verloren.

Quote

Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen hier

Jan de Jonge, De Treffers

De Treffers speelde immers zonder energie en oogde onsamenhangend. Het eerste kwartier na rust haalde de thuisploeg zijn niveau. Verder was De Treffers geen schim van zichzelf. Niet de machine die de tegenstander over het hele veld afjaagt, zoals bij de voorgaande zeven thuisduels (zeventien punten) het geval was. ,,Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen hier. De eerste helft was een drama. We gaven de goals weg.”

‘Geslachtofferd’

Bij de 0-1 van Tommy Bekooij ging rechtsback Jermo Wilsterman in de fout, bij de 1-2 van Olaf van der Sande leverde linksbuiten Dilivio Hoffman zomaar de bal in. Daar waar Wilsterman na afloop niets wilde zeggen, liep Hoffman na zijn mispeer stampvoetend richting kleedkamer. Zijn shirt in de hand, de reservebank ontwijkend. Boos, omdat hij gewisseld was. 

,,Ik handelde uit emotie, ik weet niet of dat slim was”, zei Hoffman. ,,Maar vorige week werd ik ook naar de kant gehaald. Nu voelde ik me geslachtofferd. Toch moet ik eerst naar mijn eigen spel kijken: het was niet goed genoeg.”

Gebrek aan scherpte

De actie van Hoffman paste bij de wedstrijd. ,,Want als het niet loopt, dan doet iedereen ineens andere dingen dan ie zou moeten doen”, legde De Jonge uit. ,,Je moet juist je eigen taken uitvoeren en alles samen doen. Het is niet zo ingewikkeld allemaal: wij moeten scherp en een team zijn om te winnen.”

Slechts een korte fase goed voetballen, is dan niet voldoende, hoewel het tegen Quick Boys wel een goal opleverde. De 1-1 van spits Lowie van Zundert was niet genoeg om de tweede thuisnederlaag van het seizoen te voorkomen en de val op de ranglijst te doorbreken, door al het gestuntel achterin. De 1-3 van Ricardo Kuyvenhoven viel zo ook. ,,Een teleurstelling”, noemde De Jonge het duel dan ook.

De Treffers: Kornelis; Wilsterman, Van den Berg, Sirvania, Misidjan; Langeveld (68. Dennis Janssen), Van de Beek, Dekkers; Maertzdorf (75. Pluk), Van Zundert, Hoffman (72. Khalouta). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal