Jesse Dibbets (rechts) viel tegen Scheveningen een half uur voor tijd in en maakte de 1-1.
Volledig scherm
Jesse Dibbets (rechts) viel tegen Scheveningen een half uur voor tijd in en maakte de 1-1. © BSR Agency

Dibbets: ‘Het lukte voetballend niet. We moesten iets forceren’

TEC liet tegen Scheveningen geen hoogstaand voetbal zien. Dankzij een treffer in de 89ste minuut van invaller Jesse Dibbets, hield de Tielse ploeg in elk geval nog één puntje over aan het duel: 1-1.

,,Het was rommelig”, had Dibbets vanaf de bank geconstateerd. De aanvallende middenvelder werd een half uur voor tijd ingebracht op het moment dat de hekkensluiter van de tweede divisie op een 0-1 voorsprong was gekomen. Een vrije trap van oud-prof Levi Schwiebbe belandde voor de voeten van Van der Putten, in eerste instantie schoot de spits nog op doelman Jan Schimmel maar de vanuit de rebound werkte Van der Putten de bal wel achter Schimmel: 0-1. 

En dus werd het tijd om aanvallers binnen de lijnen te brengen. Eerst kwam Dibbets, even later ook Massimo Fonseca Hoogerwerf en Matthieu van den Assem. ,,We moesten iets forceren, want voetballend lukte het niet echt”, vond ook Dibbets. ,,Het plan was om de lange bal richting Koen (Van der Biezen, red.) of Robby (Holder, red.) te hanteren en dat wij (Dibbets zelf, Fonseca Hoogerwerf en Van den Assem, red.) er dan achter kwamen voor de tweede bal.

Dat lukte soms. Soms ook niet. Maar gevaarlijk werd TEC er eigenlijk amper uit. Tot de 89ste minuut, toen de thuisploeg een corner kreeg. ,,Ik schoot de bal eerst tegen de hand van een verdediger aan die op de doellijn stond maar was er op tijd bij voor de rebound”, zei Dibbets: 1-1.

Daar bleef het - ondanks de ruim zeven minuten blessuretijd - bij. En dus voorkwam Dibbets in de slotfase een Tielse afgang tegen de hekkensluiter. ,,We zullen allebei geen kampioen worden, dus de punten vandaag waren belangrijk. Ik baalde na afloop toch van het gelijkspel, want van Scheveningen moeten wij gewoon winnen. Die gasten staan laatste. Mooi dat ik op het eind nog scoor, maar ik hou wel gemengde gevoelens aan deze wedstrijd over”, vond Dibbets.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. DFS volgend seizoen definitief vierdeklasser

    DFS volgend seizoen definitief vierdeklas­ser

    OPHEUSDEN - De wens van voetbalvereniging DFS komt uit: de eersteklasser degradeert in één klap naar de vierde klasse. Normaal moeten clubs dat traject via opeenlopende degradaties afleggen. Bijna twee maanden geleden trok het bestuur van de Opheusdense club definitief de stekker uit het prestatievoetbal. Een verzoek bij de KNVB om na de zomer in de kelderklasse uit te komen, is nu door de bond toegezegd. Door de terugtrekking komt er in onderliggende klassen ruimte voor promotie.

Amateurvoetbal