Scott Calderwood (hier coachend op de achtergrond) krijgt zaterdag met DOVO bezoek van Jong Almere City
Volledig scherm
Scott Calderwood (hier coachend op de achtergrond) krijgt zaterdag met DOVO bezoek van Jong Almere City © Orange Pictures

DOVO-trainer Scott Calderwood: ‘We moeten de goede lijn doortrekken’

VEENENDAAL - Na een verplicht vrij weekeinde ontvangt DOVO voor eigen publiek Jong Almere City, de nummer elf op de ranglijst van de derde divisie. De uitwedstrijd werd door de Veenendalers met 4-2 verloren.

DOVO-trainer Scott Calderwood omschrijft de bezoekers als een onberekenbare ploeg. ,,Je weet nooit wie er spelen. Daarnaast zitten veel spelers in een periode, waarin ze een contract moeten verdienen.”

Calderwood tekende onlangs een contract, dat hem nog twee jaar aan DOVO verbindt. ,,Het is voor mij en de club goed dat er duidelijkheid is over de toekomst.”

Uit de gesprekken kwam een functie met naast trainer ook technisch manager naar voren. ,,Ik ben bezig om in Schotland mijn opleiding als coach betaald voetbal af te ronden. Daarbinnen zit ook de functie van manager. Als je dit wilt doen zoals afgesproken met elkaar, heb je minimaal twee jaar nodig om de uitvoering gestalte te geven. Het geeft de mogelijkheid om over de toekomst van DOVO na te denken met elkaar. Voorlopig ligt de prioriteit op dit seizoen, we moeten de goede lijn doorzetten.”

Roy Bakkenes (was geblesseerd) en Simon van Zeelst (terug na een schorsing) zijn er weer bij zaterdag.

DOVO-Jong Almere City (zaterdag 14.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal)
Afwezig: Kai Huisman (knieblessure)

Amateurvoetbal