Volledig scherm
FC Lienden is naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste maanden in de top van het amateurvoetbal. © William Hoogteyling

Einde in zicht voor FC Lienden in derde divisie: bestuur stapt op

LIENDEN - De houdbaarheidsdatum van FC Lienden als derdedivisionist lijkt bijna verstreken. Alle bestuursleden stellen na dit seizoen hun functie beschikbaar. ,,Anderen mogen het nu oppakken, maar ik verwacht volgend seizoen bij een andere club te zitten.”

Dat zijn de woorden van trainer Hans van de Haar, die de club halverwege vorig seizoen nog behoedde voor een ondergang. Nu lijkt het einde in zicht. ,,We wisten dat dit eraan zat te komen. Als FC Lienden door wil gaan, moeten anderen het oppakken. We maken dit nu bekend, zodat daar de tijd voor is. Maar eerlijk gezegd moet er heel veel gebeuren wil FC Lienden zondag 1 volgend seizoen nog bestaan.”

De bestuursleden van de Stichting Ondersteuning Lienden en de bestuursleden van de businessclub stoppen per 30 juni 2020 met de sponsoring en werkzaamheden voor de club. ,,Ik hoop met een klapper afscheid te nemen hier”, laat Van de Haar weten. ,,Het liefst met een kampioenschap.”

Amateurvoetbal