Volledig scherm
FC Lienden-Jong ADO Den Haag werd twintig minuten voor tijd gestaakt. © William Hoogteyling

FC Lienden-Jong ADO Den Haag bij 1-1 tussenstand gestaakt

LIENDEN - De wedstrijd tussen FC Lienden en ADO Den Haag werd in de 72ste minuut gestaakt vanwege een blessure van de assistent scheidsrechter. Het stond toen 1-1 en Ayrton Statie had namens FC Lienden niet veel eerder zijn tweede gele kaart gekregen, dus rood.

Voor FC Lienden was er 45 minuten lang niets aan de hand. Na veertien minuten had de thuisploeg een voorsprong te pakken na een prima doelpunt van Guido van Rijn. De linksback kopte raak uit een voorzet van Frank Wiafe: 1-0. Grote kansen kreeg FC Lienden verder niet, maar het had de wedstrijd onder controle

In de tweede helft draaide de wedstrijd volledig. De ploeg uit Den Haag nam vanaf het begin het initiatief en dat resulteerde na 55 minuten in de 1-1 van Lance Duijvenstijn. Hij gaf een schot van afstand een flinke zwabber mee waar doelman Menno Heus zich op 

verkeek. Even later stond Heus wel op te letten, toen hij fraai redde op een schot van Hugo Botermans. 

Bij een opstootje in de middencirkel, nadat Thomas Loning een flinke tik had gekregen, ontving Ayrton Statie een gele kaart. ,,Ik duwde die jongen van Thomas af omdat hij pijn had. Dat is logisch. Overdreven om daar geel voor te geven”, was zijn reactie.  Tien minuten later kreeg hij weer geel nadat hij een voet van een tegenstander raakte. ,,Nooit geel. Ik zou als scheids zijnde ook fluiten voor een overtreding, maar een gele kaart? Nee.”

Twee minuten later was het al voorbij, toen de assistent scheidsrechter zich verstapte en niet meer verder kon. Het is nog niet bekend wanneer de wedstrijd uitgespeeld wordt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal