Menno Heus (geel) stond tegen ADO'20 een paar keer in de weg maar ging bij de 1-1 ook in de fout.
Volledig scherm
Menno Heus (geel) stond tegen ADO'20 een paar keer in de weg maar ging bij de 1-1 ook in de fout. © Foto Ruud Voest

FC Lienden laat zege glippen in degradatiekraker tegen ADO’20

LIENDEN - Als het een keer kon, dan was het in de thuiswedstrijd tegen ADO’20. Maar FC Lienden kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de ploeg uit Heemskerk.

FC Lienden-ADO’20 was een typische degradatiekraker. Het niveau was niet om over naar huis te schrijven - scheidsrechter Reinoud Weiland deed daar vrolijk aan mee - maar van veel strijd was wel sprake. 

De eerste tegenvaller van FC Lienden was het vroege uitvallen van Frank Wiafe. Hij kwam in botsing met een reclamebord en moest na drie minuten al naar de kant. Nog voordat de wedstrijd was afgelopen zaten er al hechtingen in zijn knie.

De thuisploeg pakte de draad daarna goed op. Uit een corner kopte Guyon Fernandes net over. In de 30ste minuut was het wel raak. Via Shanon Carmelia en Yassin Zakir kwam de bal bij Salim Mansouri, die de bal onder de ADO’20-doelman schoof: 1-0.

Zeven minuten later kreeg ADO’20 dé kans op de gelijkmaker, maar werd de bal tegen de vuisten van doelman Menno Heus geschoten. Guido van Rijn wilde de bal vervolgens weg schieten, maar raakte ‘m niet goed waardoor Heus de bal op kon pakken. Weiland vond het echter een terugspeelbal en gaf een indirecte vrije trap aan ADO’20: die ging mis.

In de tweede helft stond Heus weer een paar keer in de weg, maar ging hij bij de 1-1 van Nigel Daniels wel in de fout. Een veel te harde en hoge terugspeelbal - gevangen door de wind - van Milad Intezar kwam voor de voeten van Heus, die de bal op niet al te technische wijze wilde aannemen. Dat mislukte. Daniels profiteerde: 1-1.

Tien minuten voor tijd pakte Ibrahim Lhar van ADO’20 nog zijn tweede gele kaart en dus rood. In het restant gebeurde er weinig meer.

Amateurvoetbal