Volledig scherm
Doelman Menno Heus was de beste man aan de kant van FC Lienden. © Foto Raphael Drent

FC Lienden ook in 2020 niet scherp voor het doel

LIENDEN - FC Lienden staat na de 1-2 nederlaag tegen UNA op de laatste plek in de derde divisie zondag. In de eerste wedstrijd van 2020 vatte FC Lienden in negentig minuten de eerste seizoenshelft samen. Scoren blijft het probleem.

FC Lienden en UNA begonnen allebei verdedigend zó dramatisch dat er in het eerste kwartier al zeven doelpunten hadden kunnen vallen. Maar omdat doelmannen Menno Heus (FC Lienden) en Yannick Derix (UNA) wél sterk begonnen, bleef het in de openingsfase bij één doelpunt aan beide kanten.

Nadat Mart van de Gevel oog in oog met Heus faalde, was het Yassine Zakir die FC Lienden op 1-0 schoot. De linksback zette de aanval van achteruit zelf op en haalde na enkele mooie combinaties fantastisch uit richting de kruising: 1-0. Een paar minuten later had UNA al genoeg kansen gehad om op gelijke hoogte te komen. Eerst miste Sten Stenders, vervolgens redde Heus op een schot van Niek van Boekel en belandde een schot van Nick Tielemans op de lat. 

In de 17e minuut lag de bal er wel in, nadat Tielemans vrije doortocht had richting het doel: 1-1.

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder. FC Lienden had het betere van het spel, kreeg kansjes via Tom Menting en Salim Mansouri, maar het was UNA dat er in de slotfase met de overwinning vandoor ging. Mansouri kreeg de bal in het eigen strafschopgebied op de handen en Van de Gevel schoot de toegekende strafschop erin: 1-2.

Amateurvoetbal