Volledig scherm
FC Lienden-trainer Hans van de Haar. © Foto Raphael Drent

FC Lienden volledig de mist in tijdens Haags kwartiertje

LIENDEN - Het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tussen FC Lienden en Jong ADO Den Haag was voor FC Lienden als een groep 8 musical die volledig de mist in ging. Letterlijk en figuurlijk. Jong ADO Den Haag sloeg in het resterende (Haags) kwartiertje toe: 1-3.

In november werd het duel vanwege een blessure van de assistent scheidsrechter in de 74ste minuut gestaakt. Met een man minder (Ayrton Statie had toen rood gekregen) moest FC Lienden een 1-1 tussenstand verdedigen.

Omdat de ploeg dus al even wist dat het een kwartier lang met een man minder in actie moest komen, werd daar op getraind. ,,Maandagavond hebben we daar anderhalf uur aan besteed. Corners tegen, corners voor ons. Balbezit, balbezit tegen. Alles is voorbij gekomen”, analyseerde Van de Haar zijn voorbereidingen. ,,Maar niets, helemaal niets, heb ik teruggezien tijdens dat laatste kwartier.”

Van de Haar was de meester van groep 8, die zijn leerlingen ellenlang had voorbereid op het ‘grote’ werk. Alles besproken. Wie moet wat doen, waar staan. Maar al na drie minuten (dus in de 77ste minuut) lag de bal achter doelman Menno Heus. Een lage poeier van Nadir Achahbar was hem te machtig: 1-2. En uit een ingestudeerde schoot Hugo Botermans Jong ADO Den Haag op 1-3.

,,Ongelooflijk. Ik heb vanavond besloten dat ik ons niet ga inschrijven voor de Nationale IQ Test. Werkelijk waar álle scenario’s hebben we op de training besproken. Mijn maandag- en dinsdagavond zijn nu naar de klote”, spaarde Van de Haar zijn ploeg niet.

Amateurvoetbal