Volledig scherm
DOVO-trainer Gert Kruys hoopt op een betaald voetbalclub als volgende tegenstander. © Herman Stöver

Fris DOVO te sterk voor Quick Boys

KNVB bekerVEENENDAAL - In de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker heeft DOVO op het eigen sportpark Panhuis met 3-0 gewonnen van Quick Boys. 

De vooraf als favorieten bestempelde Katwijkers, evenals DOVO spelend in de derde divisie, kwamen in het eerste kwartier sterk opzetten richting het doel van  keeper Rodney Ubbergen. Deze voorkwam met een prima redding een achterstand. De ploeg van trainer Gert Kruys kreeg steeds meer grip op het spel. In de 41 ste minuut resulteerde dat in de 1-0 door Salem Amarzgiou. 

Even later kreeg Kesley den Haag om nog voor de rust de 2-0 te scoren. De bal rolde echter net langs de paal. 

Rode kaart

Direct na rust kwam Joshua Patrick alleen voor de doelman, maar hij schoot tegen hem op. In de 51ste minuut moest de thuisploeg verder met tien man na de tweede gele kaart van Enrico Patrick. DOVO bleef het spel dicteren met als beloning de 2-0 in de 53ste minuut door een kopbal van Simon van Zeelst. 

Het team van trainer Erik Assink kreeg nauwelijks kansen op de aansluitingstreffer. In de 88ste minuut kopte Salem Amarzgiou zijn ploeg definitief naar de volgde ronde. 

Kruys was na afloop meer dan tevreden: ,, De jongens hebben een geweldige mentaliteit laten zien. Een verdiende winst. Nu hopen op een BVO, bijvoorbeeld FC Utrecht of Ajax.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal