Volledig scherm
Guido van Rijn speelde voor zijn terugkomst op De Abdijhof twee seizoenen voor Spakenburg. © Angelo Blankespoor

Guido van Rijn ambitieus: ‘Op zoek naar nieuwe uitdaging’

LIENDEN – Guido van Rijn oriënteert zich op nieuwe kansen in de top van het amateurvoetbal en gaat FC Lienden verlaten. De 28-jarige verdediger zou het liefst terugkeren in de tweede divisie, waar hij in het verleden met FC Lienden en ook met Spakenburg actief was.

De inwoner van Huissen vertrekt in elk geval komende zomer bij de derdedivisionist, maar sluit ook een winterse overstap niet uit. ,,Ik heb mooie jaren bij FC Lienden gehad. De eerste periode wat succesvoller dan de tweede, maar ik zit vol ambitie en wens weer in de tweede divisie of bij een ambitieuze club te voetballen”, laat de linksback weten.

Van Rijn ruilde in 2013 hoofdklasser Bennekom in voor FC Lienden, dat toen nog in de topklasse speelde. ,,Bij FC Lienden hebben we toen ongeveer alles gewonnen wat we konden winnen. Een prachtige tijd en unieke prestatie. Maar gezien de toekomst van de club ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Voor mijn werk reis ik door heel Midden-Nederland. Daar zijn genoeg opties voor mij.”

In 2017 stapte Van Rijn over naar Spakenburg, waarmee hij in zijn eerste jaar kampioen werd van de derde divisie zaterdag. Afgelopen zomer keerde hij weer terug op De Abdijhof.

De kans dat FC Lienden ook volgend seizoen nog in de top van het amateurvoetbal actief is, is nihil. Vorige week stapte Tom Menting al per direct over van FC Lienden naar DOVO. Doelman Menno Heus (Spakenburg) en Sten Vreekamp (DVS’33) stappen na dit seizoen over.

Amateurvoetbal