Volledig scherm
Djamel Boerstra gaat het kopduel aan. © Reinier van Willigen

‘In een sport waarin je drie punten kunt halen, is éen te weinig’

HAAKSBERGEN - Voor de vierde keer dit seizoen stond er bij een wedstrijd van FC Lienden een 1-1 eindstand op het scorebord. Nu was dat in Haaksbergen het geval, bij de nummer twee van de ranglijst HSC’21.

,,Dit gelijkspel voelt als twee verloren punten. In een sport waarin je drie punten per wedstrijd kunt halen, is in mijn beleving éen te weinig. Zeker vandaag”, vond Djamel Boerstra.

De middenvelder fungeerde ook tegen HSC’21 weer als gelegenheidsspits en deed waar hij op die plek op wordt afgerekend: scoren. ,,Ik weet dat we niet veel kansen krijgen en dat je écht geconcentreerd moet blijven. We moeten killen voorin”, doelt de ‘spits’ op de magere productie van de Liendenaren. Die ene kans die hij kreeg ging erin. Dat gebeurde in de 49ste minuut, nadat de eerste helft qua veldspel in evenwicht was. ,,Ik kreeg de bal van Frank (Wiafe, red.), nam aan en schoot ‘m in de verre hoek.”

Na de openingstreffer van Boerstra ontstond er meer ruimte voor FC Lienden omdat HSC’21 met meer risico in het spel op zoek ging naar de gelijkmaker. Het doelpunt viel uiteindelijk aan de kant van FC Lienden-goalie Menno Heus. Shuremy Felomina haalde een speler onderuit en de strafschop werd benut.

Het vijfde gelijkspel voor FC Lienden. ,,Om ziek van te worden. Je kunt het positief en negatief bekijken. Ploegen winnen niet makkelijk van ons, maar ja...”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal