Volledig scherm
TEC-doelman Jan Schimmel. © BSR Agency

Jan Schimmel koning van de clean sheet

TIEL - In de eerste twee seizoenen van TEC in de tweede divisie (2016-2017 en het seizoen 2017-2018) was de Tielse ploeg steeds een van de meest gepasseerde ploegen van de competitie. 

Het incasseerde in het eerste seizoen - toen TEC twaalfde werd - 67 treffers. Een jaar later, toen de ploeg via de nacompetitie degradeerde, was dat er eentje minder. Nu valt het aantal tegendoelpunten van TEC opnieuw op, maar dan in positieve zin. 

In de eerste acht wedstrijden van het seizoen heeft doelman Jan Schimmel tien keer moeten vissen, waarvan vijf keer tegen IJsselmeervogels. De 1-0 zege van TEC op Katwijk betekende voor Schimmel alweer zijn vierde clean sheet van het seizoen. Daarmee voert hij de ranglijst van dat klassement - samen met Koninklijke HFC-doelman Tom Boks - aan. 

De Treffers en Katwijk (8) kregen dan weer het minst aantal tegendoelpunten tot nu toe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal