Volledig scherm
Jan Schimmel. © BSR Agency

Jan Schimmel van TEC: ‘Op deze manier wordt het vanzelf vijf voor twaalf’

TIEL - Het gat tussen directe degradatie en nacompetitievoetbal wordt voor TEC steeds groter. Zaterdagmiddag gaat de Tielse ploeg op bezoek bij Quick Boys, dat twee plekken hoger staat.

Van een laatste kans wil TEC-doelman Jan Schimmel nog niet spreken, maar de goalie beseft dat er resultaten moeten komen. ,,Het gat wordt groter en groter. We pakken simpelweg veel te weinig punten. Op deze manier wordt het vanzelf vijf voor twaalf.”

Vorige week - tijdens de 0-3 nederlaag tegen IJsselmeervogels - werd TEC’s probleem eens te meer duidelijk. ,,Misschien waren we zelfs wel de bovenliggende partij tegen IJsselmeervogels. We kregen ook genoeg kansen, maar dan speelt steeds dat probleem van het niet scoren op”, zegt Schimmel.

,,Of die jongens op de training ook zoveel moeite hebben met doelpunten maken? Nee, haha. Het is frustrerend dat het in de wedstrijden niet lukt.”

Korfbaluitslag

Zo was dat ook het geval in de eerdere ontmoeting tussen TEC en Quick Boys dit seizoen. Op De Lok werd het toen 0-2 voor de bezoekers. De wedstrijd tussen TEC en Quick Boys is ook de wedstrijd tussen de minst ‘aantrekkelijke’ ploegen in de tweede divisie.

In alle wedstrijden van TEC vielen bij elkaar (zowel voor als tegen) 52 doelpunten, bij Quick Boys was er in 21 wedstrijden ééntje meer te bewonderen. Voorin scoren de ploegen moeilijk maar achterin is het degelijk. De kans op een korfbaluitslag vanmiddag op sportpark Nieuw Zuid is dan ook zo goed als uit te sluiten.

Quick Boys - TEC (zaterdag 15.00 uur, sportpark Nieuw Zuid in Katwijk)

Amateurvoetbal