Volledig scherm
Archieffoto: FC Lienden (in het groen) ontmoet in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB beker het Zeeuwse Kloetinge. © Theo Kock

Kloetinge eerste bekerhorde voor FC Lienden

LIENDEN - Voor FC Lienden staat zaterdag in Zeeland de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma. In de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB beker is eersteklasser Kloetinge de tegenstander.

Trainer Hans van de Haar heeft in de voorbereiding inmiddels een aardig beeld van het nieuwe FC Lienden gekregen. ,,Alle posities voor komend seizoen zijn voor mij nog niet helemaal kristalhelder, maar voor morgen ben ik er wel uit. Of we klaar zijn voor het echte werk? We komen in elk geval in de buurt. We zijn de laatste weken vooral conditioneel erg vooruit gegaan”, weet Van de Haar.

De selectie van FC Lienden is anders dan vorig jaar. ,,We willen dit jaar aanvallend voetbal spelen; dat gaat gepaard met foutjes. Zeker in het begin, omdat we veel nieuwe jongens bij de groep hebben. We groeien week voor week dichter naar elkaar toe.”

Zaterdag moet FC Lienden dus afrekenen met Kloetinge, dat vorig jaar bovenin de eerste klasse eindigde. Normaal gesproken moet dat voor de derdedivisionist geen probleem zijn. ,,Ik zeg niet dat we ze gaan oprollen, maar het is voor de club wel belangrijk dat we winnen.”

Kloetinge-FC Lienden (zaterdag 17.00 uur, sportpark Wesselopark in Kloetinge)
Geblesseerd: Andreas Dusink (scheenbeen)
Geschorst: Milad Intezar (2 wedstrijden)

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal