Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Klopt crimineel met geld ook bij onze topamateurclubs aan? ‘Niet fijn als papa of mama straks in bajes zit’

NIJMEGEN - Schimmige betalingen bij amateurvoetbalclubs. Natuurlijk horen ze er wel eens wat over langs de zijlijn. Maar zelf hebben de voorzitters van topamateurclubs in de regio nooit met criminele inmenging te maken gehad, bezweren zij. ‘Hier is het ons kent ons.’

10 reacties

 • die alles weet

  2 jaar geleden
  daarom heeft woezik zo veeeeel  vrijwillgers
 • SiertdeFox

  2 jaar geleden
  Nou tegenwoordig staat de hele familie bij de club op de lijst van vrijwilligers. Spelers krijgen vaak een veelvoud van de vrijwilligersbijdrage en dus staat papa mama broer zus opa oma etc op de vrijwilligerslijst. Die ontvangen de bijdrage en betalen deze aan de betreffende speler. Haha terwijl die als vrijwilliger helemaal niks doen, simpel en easy je spelers betalen. Natuurlijk moet je wel veel vrijwilligers hebben en de contributie jaarlijks aanpassen. Fijn dat je jeugdleden etc je selectie betalen.
 • Django77

  2 jaar geleden
  In Arnhem hebben we daar een goed voorbeeld van met MASV. 
 • Janneman

  2 jaar geleden
  Waarom worden die spelers altijd door een stichting "die helemaal los van de vereniging staat" betaald, als er niets verdachts gebeurt dat de vereniging kan schaden? Dan tuig je de constructie toch niet op? Dit doet men alleen om de handen in onschuld te kunnen wassen zodat de bestuurders niet door hun kinderen in het gevang opgezocht hoeven te worden.
 • Janneman

  2 jaar geleden
  Natuurlijk doen de clubs niets.Alleen worden de betalingen, of voordeeltjes voor de spelers rechtstreeks door de sponsoren aan de spelers gegeven, de clubs scheppen hier maar wat graag de ruimte voor. Ook wordt kantine omzet stelselmatig afgeroomd om met dat geld spelers te halen. De dames kunnen maar slecht tappen 25% minder opbrengst uit een vat bier zo in de tas van de voorzitter voor de spits. Verder worden spelers van eerste elftallen opgevoerd als jeugdtrainer terwijl ze het trainingsveld alleen zien voor de trainingen van de selectie. Maar verder doen we niets hoor.