Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Klopt crimineel met geld ook bij onze topamateurclubs aan? ‘Niet fijn als papa of mama straks in bajes zit’

NIJMEGEN - Schimmige betalingen bij amateurvoetbalclubs. Natuurlijk horen ze er wel eens wat over langs de zijlijn. Maar zelf hebben de voorzitters van topamateurclubs in de regio nooit met criminele inmenging te maken gehad, bezweren zij. ‘Hier is het ons kent ons.’

Quote

Het is niet fijn als papa of mama straks in de bajes zit

Richard Vacquier Droop, voorzitter Duno Doorwerth

DUNO Doorwerth promoveerde in zes jaar tijd van de vierde naar de hoofdklasse. Voetballers als Joey Godee, Ted Heijckmann en Bart van Brakel hebben allemaal een eredivisieverleden, maar vertonen hun kunsten nu op sportpark De Waayenberg. 

Dat leidt in de regio wel eens tot scheve blikken, merkt DUNO-voorzitter Richard Vacquier Droop. ,,Maar met DunoAir (een groot windmolenbedrijf, LB) hebben wij een sponsor die alles precies volgens het boekje doet.’’

Amateurclubs moeten veel meer doen om criminele suikerooms te weren. Dat stelt een speciale eenheid voor drugscriminaliteit na onderzoek onder twaalf Brabantse amateurclubs in de hogere klassen. Vooral verenigingen op hoog niveau kunnen vanwege hun uitstraling aantrekkelijk zijn voor zogenoemde ‘criminele weldoeners’, is de uitleg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal