Volledig scherm
Blijdschap bij Koninklijke HFC na het laatste fluitsignaal. De ploeg is weer koploper van de tweede divisie. © BSR Agency

Koninklijke HFC maatje te groot voor TEC

TIEL - TEC heeft op sportpark De Lok met 0-2 verloren van koploper Koninklijke HFC. Die ploeg was vooral in de eerste helft veel te sterk voor de Tielenaren en nam daarin al een vlotte 0-2 voorsprong. De marge van twee bleef ook in de tweede helft in stand.

TEC kreeg via Wimilio Vink de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot ging via een Haarlems been net naast het doel van keeper Tom Boks. Aan de andere kant was de eerste doelpoging van de bezoekers wél raak. Floris van der Linden kwam alleen op doelman Jan Schimmel, schoot tegen de goalie op maar in de rebound was de meegelopen Joël Donald er snel bij om de bal in het lege doel te schieten: 0-1. 

Nadat Vink in de 32ste minuut met een prachtige volley dicht bij de gelijkmaker was (redding Boks), ging de bal drie minuten later op de stip in Haarlems voordeel. Daan Disveld maakte ongelukkig hands, bij een corner van de bezoekers. Van der Linden schoot de bal in de linkerhoek raak: 0-2.

In de tweede helft probeerde TEC van alles, maar kwam het niet veel verder dan wat schoten van afstand van Bart Westerlaken en Matthieu van den Assem. Aan de andere kant redde Disveld nog een bal van de lijn. Gescoord werd er niet meer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal