Bart Westerlaken (aanvoerder) en Obi Onyeike vertrekken allebei bij TEC.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Westerlaken (aanvoerder) en Obi Onyeike vertrekken allebei bij TEC. © BSR Agency

Nieuwe wind bij TEC: geraamte vertrekt bij Tielse club

TIEL - Trainer Hans van de Haar begint volgend seizoen met een elftal dat weinig op het team van dit seizoen lijkt. De spelers die de opmars van TEC meemaakten, vertrekken in de zomer naar andere clubs.

Quote

Na 5,5 jaar ga je toch een beetje om je heen kijken wat de mogelijkhe­den zijn

Bart Westerlaken

Matthijs van Gessel (8 jaar), Wimilio Vink (4 jaar), Obi Onyeike (5 jaar) en Bart Westerlaken (5,5 jaar). Allemaal droegen ze jarenlang het oranje van TEC, maar daar komt na dit seizoen een eind aan. Het geraamte van de Tielse tweede divisionist vertrekt en dus moet TEC een nieuwe weg in slaan.

Westerlaken speelde 126 officiële wedstrijden voor TEC en vond het na 5,5 seizoen tijd voor iets nieuws. Zo dachten meer er over.

,,TEC wilde wel door. Ik heb een gesprek van twee uur met Hans (Van de Haar, red.) gehad en was daarna ook erg positief, maar na 5,5 jaar ga je toch een beetje om je heen kijken wat de mogelijkheden zijn”, legt Westerlaken uit. ,,Ik denk dat het gezond is om een nieuwe uitdaging aan te gaan.’’

Twee verlengen, vijf nieuwkomers

Voor komend seizoen heeft TEC tot nu toe zeven spelers vastliggen. Van de huidige selectie tekenden Rodny Hofman en Denzel Budde voor één seizoen bij. Basil Camara, momenteel clubloos, sluit volgend seizoen aan bij TEC.

De verdediger heeft een verleden bij DVS’33, waar hij in februari van dit jaar wegens privéomstandigheden vertrok.

Trainer Hans van de Haar neemt Tielenaar Samen Öztoprak en Dzenan Keric mee van FC Lienden. Öztoprak is een middenvelder, Keric - die dit seizoen één doelpunt maakte voor de Liendenaren - staat achterin. In de voorste linie versterkte TEC zich met Soufiane Laghmouchi. De Barnevelder speelt momenteel bij GVVV. Massimo

Fonseca Hoogerwerf sluit komend seizoen weer aan bij TEC. Hij vertrok deze winterstop nog vanwege het gebrek aan speeltijd, maar gaat het onder Van de Haar opnieuw proberen.

  1. DFS volgend seizoen definitief vierdeklasser

    DFS volgend seizoen definitief vierdeklas­ser

    OPHEUSDEN - De wens van voetbalvereniging DFS komt uit: de eersteklasser degradeert in één klap naar de vierde klasse. Normaal moeten clubs dat traject via opeenlopende degradaties afleggen. Bijna twee maanden geleden trok het bestuur van de Opheusdense club definitief de stekker uit het prestatievoetbal. Een verzoek bij de KNVB om na de zomer in de kelderklasse uit te komen, is nu door de bond toegezegd. Door de terugtrekking komt er in onderliggende klassen ruimte voor promotie.

Amateurvoetbal