Volledig scherm
Ayrton Statie kon een paar minuten eerder douchen dan zijn teamgenoten. © BSR Agency

Statie: ‘Die tweede gele kaart? Echt niet’

De uitblinker aan Liendense kant in het gestaakte duel met Jong ADO Den Haag (1-1 tussenstand) werd nóg eerder dan de rest richting de kleedkamer gestuurd. Ayrton Statie was zich echter van geen kwaad bewust, nadat hij twee keer geel pakte.

,,Bij de eerste gele kaart duwde ik een speler van Thomas (Loning, red.) af omdat Thomas net neer was gehaald en pijn had. Dat zou iedereen doen. Ik kreeg er geel voor”, baalde Statie. Tien minuten later maakte hij een overtreding op de middenlijn. ,,Als ik scheidsrechter was had ik ook gefloten voor een vrije bal, maar geel? Echt niet.”

En daar had de verdediger wel een punt. De twee kaarten werden erg goedkoop gegeven door scheidsrechter Johan Jensch. Al hoefde FC Lienden niet lang met een man minder te voetballen, want twee minuten na zijn rode kaart werd het duel gestaakt. De assistent van Jensch had zich verstapt en kon niet meer verder. ,,Nu moeten zij een andere keer voor twintig minuten terugkomen. Dat is ook niet ideaal”, besefte Statie, die zijn ploeggenoten twee minuten later dat hijzelf de kleedkamer binnen zag komen wandelen.

FC Lienden begon goed tegen Jong ADO Den Haag en kwam via Guido van Rijn op voorsprong. In de tweede helft daalde het niveau flink. Vanaf begin af aan. ,,Het begon al bij de aftrap, waar we niet scherp waren. Vervolgens drukken we niet goed door waardoor Jong ADO Den Haag kon blijven komen. Ik ben een voorstander van druk blijven zetten, ook bij een voorsprong. Dat deden we nu niet”, merkte Statie.

Via Lance Duijvenstijn werd het na 55 minuten 1-1. Daar bleef het bij, voorlopig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal