Volledig scherm
Vernielde reclameborden langs het hoofdveld op sportpark De Lok in Tiel. © Robert Westerink

TEC gaat verhaal halen bij Quick Boys na ongeregeldheden

TIEL - Het bestuur van TEC gaat contact opnemen met Quick Boys, naar aanleiding van de ongeregeldheden tussen beide clubs na afloop van het duel in de tweede divisie van afgelopen weekend. 

Zaterdagavond na afloop van de wedstrijd tussen beide ploegen (0-2 zege voor Quick Boys), gingen ‘supporters’ van beide ploegen met elkaar op de vuist, met als gevolg bebloede gezichten en huilende toekijkende kinderen. Tijdens de wedstrijd werden reclameborden al gemolesteerd door de Quick Boys-aanhang bij het vieren van de doelpunten.

Na bestuurlijk overleg heeft de Tielse club besloten contact op te nemen met de club uit Katwijk om de betreffende zaterdag te evalueren. Daarin zal in elk geval gesproken worden over compensatie van de veroorzaakte schade door supporters van Quick Boys. Na afloop van het overleg met het bestuur van Quick Boys zal het bestuur van TEC besluiten welke acties er verder ondernomen worden.

Tijdens de wedstrijd TEC-Quick Boys was politie aanwezig en circa twintig stewards/beveiligers. ,,Onze bestuursleden hebben actief geprobeerd de situatie te de-escaleren. Desalniettemin kon escalatie niet voorkomen worden”, laat het Tielse bestuur weten.

Het bestuur van TEC is voornemens om investeringen te doen op het complex, waardoor supporters van beide clubs ten opzichte van elkaar fysiek gescheiden worden. Daarbij hoopt TEC op medewerking van de gemeente Tiel.

Volledig scherm
Quick Boys won afgelopen zaterdag met 0-2 op De Lok. © BSR Agency
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal