Volledig scherm
Wimilio Vink namens TEC in het duel met GVVV vorige week. © BSR Agency

TEC heeft punten nodig in Gelderse derby

TIEL - TEC speelt zondagmiddag de Gelderse derby van de tweede divisie tegen De Treffers. Die ploeg - getraind door Jan de Jonge - staat er een stuk beter voor op de ranglijst dan de Tielse formatie.

TEC zakte de afgelopen weken naar beneden. Vier nederlagen op rij - waarvan de laatste heel knullig tegen GVVV vorige week - zorgden voor een val op de ranglijst. Alleen ASWH en Jong FC Volendam staan nog onder de ploeg van trainer Arjan van der Laan. De trainer raakt niet in paniek, nu het even minder gaat wat resultaten betreft. ,,We moeten vooral rustig blijven”, is hij van mening. ,,En keihard blijven werken voor de punten.”

Dat ‘keihard werken’ doet TEC wel. In het begin van het seizoen leverde dat de ploeg knappe overwinningen op Kozakken Boys en Jong FC Volendam op. Daarna volgden vooral gelijke spelen en nederlagen, afgewisseld door een 1-0 zege op Katwijk. Maar ook die driepunter tegen Katwijk dateert alweer van ruim een maand geleden. ,,Het wordt voor ons een harde strijd gezien de weerstand in deze competitie”, beseft de trainer.

Zondag wacht De Treffers, dat met zeven punten meer dan TEC zevende staat. De Groesbekers zijn de laatste weken wisselvallig bezig, met een nederlaag tegen Katwijk, een ruime overwinning op Koninklijke HFC en gelijke spelen tegen ASWH en koploper IJsselmeervogels.

De Treffers - TEC (zondag 14.30 uur, sportpark Zuid in Groesbeek)
TEC afwezig: Koen van der Biezen (enkel),Jesse Dibbets (bovenbeen)

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal