Volledig scherm
Gregory Viereck aan de bal in het duel met Spakenburg. © BSR Agency

TEC: inspiratie- en krachteloos

TIEL - Na twee nederlagen op rij - tegen lagergeklasseerde ploegen - moet TEC weer naar beneden kijken. Los van het resultaat, was ook het spel van de nummer twaalf van de ranglijst ondermaats. Zeker voorin heeft TEC weinig te vertellen zonder ‘kapstok’ Koen van der Biezen, die nog altijd uit de roulatie is.

Gregory Viereck deelde de mening dat TEC voorin kracht mist. ,,Vandaag merkten we hoe belangrijk een spits als Koen voor ons is. Hij kan een bal vasthouden, waardoor anderen weer aan kunnen sluiten. Ik denk ook dat we Robbie (Holder, red.) langer nodig hadden vandaag.”

Holder - die vooral ook uit spieren bestaat - kwam pas in de 69ste minuut binnen de lijnen, net nadat TEC op achterstand was gekomen. Na een eerste helft waarin Quick Boys een paar keer voor het doel van Jan Schimmel was verschenen (twee kopballen op de lat en een redding van Schimmel), sloegen de bezoekers na rust wél toe. Eerst Dennis Kaars (0-1) en even later Tommy Bekooij (0-2). 

TEC wilde ongetwijfeld wel, maar had simpelweg de kwaliteiten niet om ook maar één keer gevaarlijk te worden. ,,Ik had niet eens het idee dat ons spel onstabiel was, of zo. Maar als je op dit veld achter komt, dan is het heel lastig om een gat te vinden om te scoren. Op De Lok achter komen is gewoon funest”, weet Viereck.

Saaiheid op De Lok

Op De Lok vallen verreweg de minste doelpunten in de tweede divisie dit seizoen. In vijf wedstrijden werd pas negen keer gescoord: vijf voor TEC, vier voor de bezoekende ploegen.

Viereck beseft dat TEC niet de beste ploeg in de tweede divisie is, en dat het wedstrijden niet op tachtig procent kan spelen. ,,Maar we moeten onze koppies niet laten hangen nu, na twee nederlagen op rij. Als we elke week keihard blijven werken, dan weet ik zeker dat het goed gaat komen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal