TEC viert de 1-1 van Nick Hak.
Volledig scherm
TEC viert de 1-1 van Nick Hak. © BSR Agency

TEC pakt punt in prachtig gevecht met Noordwijk

TIEL - Het ging van links naar rechts, negentig minuten lang. TEC en Noordwijk maakten er mooie wedstrijd van op De Lok. Met een 1-1 eindstand kon iedereen dan ook wel leven.

Al na twee minuten dook de eerste Noordwijker op voor het doel van Jan Schimmel, maar Tjeerd Westdijk schoot de bal tegen de benen van Schimmel aan. Na een kwartier voetballen moest Dyon Harmanes al naar de kant met een blessure. Robby Holder kwam hem vervangen. Kort daarna was Noordwijk - de nummer twee van de ranglijst - opnieuw gevaarlijk. Nu haalde Massimo Fonseca Hoogerwerf een Noordwijkse inzet van de lijn. Na een half uur voetballen was het wél raak voor de bezoekers. Nick van Staveren veranderde een schot van richting waardoor doelman Schimmel kansloos werd gelaten: 0-1.

TEC was voor rust nog dicht bij een treffer toen Wimilio Vink de bal voorgaf op Obi Onyeike, maar hij kopte van dichtbij over. Even later zette Vink opnieuw voor, maar nu kwam Holder een teenlengte tekort.

In de tweede helft startte TEC uitstekend en had het al snel dé kans op de 1-1. Fonseca Hoogerwerf - die voor het eerst in de basis mocht beginnen - kapte zichzelf knap vrij maar zag zijn schot uitstekend gered worden door de Noordwijkse goalie. Nadat een schot van Gregory Viereck de paal had geraakt was het na 53 minuten voetballen wel 1-1. Nick Hak nam een afgeslagen bal op de pantoffel en ramde ‘m hard in de verre hoek: 1-1.

Kansen waren er in de slotfase over en weer. Voor Noordwijk raakte Thomas Reynaers de paal uit een vrije trap en namens TEC schoot aanvoerder Bart Westerlaken van ver net naast. Gescoord werd er in het aantrekkelijke duel niet mee.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal