Volledig scherm
TEC en ASWH hielden allebei één punt over aan de ontmoeting in Hendrik-Ido-Ambacht. © BSR Agency

TEC schiet weinig op met gelijkspel bij ASWH

HENDRIK-IDO-AMBACHT - TEC heeft de eerste wedstrijd van 2020 met 2-2 gelijkgespeeld bij hekkensluiter ASWH. De Tielse ploeg houdt de formatie uit Hendrik-Ido-Ambacht daardoor op afstand, maar zag  Quick Boys - dat van GVVV won - wel verder uitlopen. 

ASWH nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen en kwam na 14 minuten voetballen al op voorsprong. Lars Bosscha veranderde een vrije trap van richting en liet doelman Jan Schimmel kansloos: 1-0.

Volledig scherm
Wimilio Vink maakte tegen ASWH zijn eerste doelpunt van het seizoen. © BSR Agency

De thuisploeg bepaalde het eerste half uur wat er gebeurde, maar naar mate de eerste helft vorderde kwam TEC beter in het spel. Uit een afgemeten voorzet van debutant Rodny Hofman tikte Wimilio Vink na een half uur de gelijkmaker binnen. Het was pas het eerste doelpunt van het seizoen van de middenvelder. 

Toch bleef die stand niet tot het rustsignaal op het scorebord staan. Koen Wesdorp benutte een ingestudeerde corner van ASWH: 2-1.

Met het inbrengen van Koen van der Biezen (terug na een langdurige blessure) en Julian Calor ging TEC in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Eerst was het Obi Onyeike die de paal raakte maar een kwartier voor tijd schoot Calor de bal prachtig binnen: 2-2. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

ASWH staat nu samen met Jong FC Volendam (dat met 2-3 verloor van Katwijk) onderaan. TEC houdt een marge van vijf punten op dat duo. Scheveningen staat vier punten boven TEC.

Amateurvoetbal