Volledig scherm
23-03-2019: Voetbal: FC Lienden v HHC Hardenberg: Lienden 2e divisie 2018-2019 Hans van de Haar of FC Lienden. © BSR Agency

Van de Haar: ‘Dit was een do or die-wedstrijd’

OOSTZAAN - ,,Heerlijk”, zei Hans van de Haar. ,,Dit was voor ons een do or die-wedstrijd. Gelukkig met een happy end.” De trainer was verheugd met de knappe 0-1 overwinning van FC Lienden bij OFC.

Tegen OFC begon FC Lienden uitstekend. ,,Mooi om te zien dat we nu afspraken nakomen. Dat kijkt echt een stuk leuker vanaf de zijlijn”, zei Van de Haar. Zijn ploeg kwam na 22 minuten op voorsprong. Vanuit de omschakeling kwam de bal via Guido van Rijn bij Guyon Fernandez. De oud-prof bleef oog in oog met doelman Brian van der Werff kalm: 0-1.

In de tweede helft speelde OFC in de vooruit en moest FC Lienden vooral tegenhouden. Een schot van Shanon Carmelia raakte namens FC Lienden nog wel de lat. Daarna was het OFC dat de kansen kreeg. ,,We zijn twintig minuten voor tijd ook met vijf verdedigers gaan spelen. Er waren een paar hachelijke momenten voor ons doel, maar met Menno (Heus, red.) hebben we ook een heel goede keeper.”

In blessuretijd kreeg FC Lienden ook nog hulp van de lat waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan. ,,We hebben behoefte aan een reeks goede wedstrijden om de aansluiting met de top te vinden.”

Door de zege doet FC Lienden weer mee met de ploegen bovenin in de derde divisie zondag. Het staat dan wel op de negende plek, maar FC Lienden heeft evenveel verliespunten als de nummer twee HSC’21.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal