FC Lienden-trainer Hans van de Haar.
Volledig scherm
FC Lienden-trainer Hans van de Haar. © BSR Agency

Van de Haar: ‘Met al die gelijke spelen schiet je geen kloot op’

HEEMSKERK - Een rake kopbal van Dzenan Keric in de 95ste minuut betekende de eerste zege van FC Lienden dit seizoen. Op bezoek bij ADO’20 - dat vijfde stond - won de ploeg van Hans van de Haar met 1-2.

,,In de dying seconds”, zei Van de Haar. ,,Ik vind het prima.” Van de Haar leek met zijn ploeg voor de zoveelste keer op een gelijkspel af te stevenen, toen met het ingaan de de extra tijd nog een 1-1 tussenstand op het scorebord stond, maar daar had de trainer geen zin in. ,,Met al die gelijke spelen schiet je geen kloot op. Daar had ik niet weer zin in. We hebben maar aanvallend gewisseld en middenvelder Djamel (Boerstra,red.) er in de spits bij gezet”, zei Van de Haar.

Het begon allemaal nog somber voor FC Lienden. Na tien minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong uit een ingestudeerde corner. Luc Schuffelen kopte raak: 1-0. ,,Daar stonden we niet op te letten”, zag de trainer.

Tien minuten later was de schade al hersteld, toen Salim Mansouri een vrije trap binnen krulde: 1-1. Mansouri leek in de tweede helft ook de 1-2 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Het zoveelste gelijkspel was dus in de maak, totdat Keric na vijf minuten blessuretijd raak knikte uit een corner: 1-2.

,,Eindelijk, loon naar werken. Wekenland hebben we onszelf niet beloond en schoten we niets op. Dit is dan wel even lekker”, besloot Van de Haar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. DFS volgend seizoen definitief vierdeklasser

    DFS volgend seizoen definitief vierdeklas­ser

    OPHEUSDEN - De wens van voetbalvereniging DFS komt uit: de eersteklasser degradeert in één klap naar de vierde klasse. Normaal moeten clubs dat traject via opeenlopende degradaties afleggen. Bijna twee maanden geleden trok het bestuur van de Opheusdense club definitief de stekker uit het prestatievoetbal. Een verzoek bij de KNVB om na de zomer in de kelderklasse uit te komen, is nu door de bond toegezegd. Door de terugtrekking komt er in onderliggende klassen ruimte voor promotie.

Amateurvoetbal