Volledig scherm
FC Lienden-trainer Hans van de Haar. © Foto Raphael Drent

Van de Haar: ‘Schoten belanden in het vangnet’

UTRECHT - Trainer Hans van de Haar was niet eens heel ontevreden over het spel van FC Lienden tegen Hercules. Maar zijn ploeg ging wel met 3-0 onderuit gaan in de degradatiekraker. Daardoor staat FC Lienden nu twee punten achter de nummer één na laatst Hoogland.

In Utrecht stond het duel tussen de twee onderste ploegen op het programma. Maar waar Hercules dit seizoen nog wel regelmatig een doelpunt maakt (26 doelpunten), lukte het FC Lienden (13 doelpunten) weer eens niet om de trekker over te halen. Resultaat: 3-0.

Na zeven minuten keek FC Lienden al tegen een achterstand aan. ,,Menno (Heus, red.) ging in de fout bij een terugspeelbal”, zag Van de Haar. Gökhan Yasar - in de winterstop overgekomen van DOVO - profiteerde en zette Hercules op 1-0. FC Lienden kreeg daarna wel kansen. ,,Maar die schoten we over het vangnet in plaats van tussen de palen. Aan de kwaliteit ligt het niet, maar we missen gewoon gretigheid in het strafschopgebied”, concludeerde de trainer.

Na een paar minuten in de tweede helft ging het opnieuw mis voor FC Lienden en liep Hercules (opnieuw Yasar) uit naar 2-0. Jeffrey Vlug bepaalde in de 64ste minuut de eindstand op 3-0. Hij benutte een strafschop.

,,Kampioen gaan we niet meer worden”, beseft Van de Haar inmiddels wel. ,,Maar er komen nog wedstrijden genoeg om van de laatste plaats weg te komen. Als we een keer dodelijk gaan worden, komen die doelpunten echt wel weer een keer.”

Amateurvoetbal