Volledig scherm
Frank Wiafe neemt het doel onder vuur in de wedstrijd tegen Groene Ster (0-0) van vorige week. © William Hoogteyling

Van de Haar: ‘Wordt tijd voor een overwinning’

LIENDEN - Na drie wedstrijden in de derde divisie wacht FC Lienden nog altijd op zijn eerste overwinning. Drie thuiswedstrijden leverden twee punten op, zaterdag staat de eerste uitwedstrijd op het programma. Ook de eerste zege?

,,Heel simpel: dat moet nu wel gebeuren”, is trainer Hans van de Haar glashelder. Zijn ploeg komt dit seizoen vooralsnog maar moeizaam op gang. Een domme rode kaart van Frank Wiafe in de openingswedstrijd tegen DEM (0-0), een tegenvallende wedstrijd en gemiste kansen tegen Gemert (1-3) en een moeizaam begin tegen Groene Ster (0-0). ,,We hebben onszelf nog niet echt beloond, om het zo maar te zeggen. Maar met Westlandia treffen we zaterdag een ploeg die in dezelfde situatie zit. Zij hebben ook pas twee punten.”

De ploeg uit Naaldwijk pakte tegen UNA (1-1) en HSC’21 (1-1) een puntje en verloor van Hoogland (1-0) en vorige week van koploper Oss 1920 (5-0). Van de Haar put hoop uit de tweede helft van FC Lienden tegen Groene Ster, vorige week. ,,We begonnen slecht maar in de tweede helft waren wij optisch beter. Het is lastig een wedstrijd te kantelen maar tegen Groene Ster - wat ik de beste ploeg in deze competitie vind van wat ik tot nu toe gezien heb - deden wij dat goed. Daar kunnen we mee verder.”

Tegen Westlandia is het nog maar de vraag of Van de Haar kan beschikken over Ayrton Statie en Guyon Fernandez. Beide kampen met een bovenbeenblessure. Djamel Boerstra is zeker nog niet inzetbaar vanwege een enkelblessure.

Westlandia-FC Lienden (zaterdag 18.00 uur, sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk).
FC Lienden afwezig: Djamel Boerstra (enkel), Ayrton Statie (bovenbeen, twijfel), Guyon Fernandez (bovenbeen, twijfel).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal