Volledig scherm
Koen van der Biezen deed na de winterstop al twee keer een halfuurtje mee bij TEC. Tegen Katwijk kan hij starten. © Foto Raphael Drent

Van der Biezen: ‘Ben fit genoeg om te starten’

TIEL - Koen van der Biezen (34) ruilde afgelopen zomer het profvoetbal in voor de amateurs. Bij TEC was hij in de eerste wedstrijden meteen belangrijk maar in het thuisduel tegen Katwijk (1-0 winst) klapte zijn enkel dubbel. Acht wedstrijden stond hij daardoor aan de kant.

En in die fase miste TEC Van der Biezen enorm. In die acht wedstrijden pakte TEC één punt. ,,Het is vooral balen dat ik de jongens niet kon helpen. Ik ben ook geen twintig meer, dus herstel wat minder snel. Maar het was wel een serieuze blessure”, legt Van der Biezen uit.

Wekelijks zag de spits - die voor zijn blessure tweemaal scoorde voor TEC - zijn ploeggenoten het moeilijk hebben. Met als resultaat dat TEC dit seizoen tegen degradatie moet vechten. Dat maakte Van der Biezen in zijn carrière als profvoetballer één keer mee in Duitsland bij Paderborn in de 3. Bundesliga. ,,Dat vraagt heel wat anders. Geen mooiweervoetbal, maar de schouders eronder. We spelen dit seizoen nog zestien wedstrijden en we gaan ongetwijfeld nog een keer op onze bek. We moeten het met z’n allen blijven doen. Niemand kan het in z’n eentje.”

Na de winterstop viel Van der Biezen al twee keer een halfuurtje in. ,,In het begin voelde ik nog wel wat irritatie in mijn enkel, maar dat is nu verleden tijd. Of ik het conditioneel negentig minuten volhoud, betwijfel ik. Maar ik ben fit genoeg om in de basis te starten”, klinkt Van der Biezen strijdvaardig.

Dat moet zaterdag in en tegen Katwijk blijken, als TEC op bezoek gaat bij de nummer twee van de ranglijst. Thuis won TEC dus nog van de Katwijkers. Maar de formatie van trainer Jan Zoutman is momenteel de ploeg in vorm en verloor begin november voor het laatst.

Katwijk - TEC (zaterdag 15.30 uur, sportpark De Krom in Katwijk)

Amateurvoetbal