Volledig scherm
TEC-trainer Arjan van der Laan na de 3-1 nederlaag van TEC op Het Kasteel. © foto: Carla Vos

Van der Laan: ‘Als een paar dingen niet in orde zijn, wordt het overleven’

ROTTERDAM - Na een sterke start zakt TEC naar beneden op de ranglijst van de tweede divisie. Op Het Kasteel ging de Tielse ploeg voor de tweede keer op rij dit seizoen onderuit. Vorige week tegen IJsselmeervogels (5-1), nu tegen Jong Sparta Rotterdam. Maar trainer Arjan van der Laan vond het niet zo’n kansloze expeditie als vorige week.

,,Als een paar dingen niet in orde zijn, dan merk je dat dit een loodzware competitie is voor TEC. Op die manier wordt het overleven voor ons. Tegen Kozakken Boys en Jong FC Volendam klopte het en zal veel mee, de afgelopen twee wedstrijden was dat niet het geval”, concludeerde Van der Laan. ,,Al vind ik dat deze nederlaag niet vergelijkbaar is met die tegen IJsselmeervogels. Die ploeg was veruit beter dan wij; dat vond ik vandaag niet het geval.”

De bezoekers kwamen in het Rotterdamse stadion al vroeg op voorsprong. Nick Hak kopte een voorzet binnen: 0-1. ,,Een prettige begin”, zag trainer Arjan van der Laan. Maar dat was het ook wel, want bij het ingaan van de rust stond er een 2-1 stand in het voordeel van Jong Sparta op het scorebord. ,,En dan is er natuurlijk nog vrij weinig aan de hand. In de tweede helft zijn we wat aanvallender gaan wisselen, maar we creëerden alsnog te weinig.” Van der Laan bracht Robby Holder en Massimo Fonseca Hoogerwerf binnen de lijnen voor Matthijs van Gessel en Luís Pedro, maar de wedstrijd ebde dood. Zeker omdat Jong Sparta er in de 52ste minuut al 3-1 van maakte. Boyd Reith schoot raak.

Zaterdagavond om 18.00 uur speelt TEC thuis tegen Noordwijk. Die ploeg staat samen met IJsselmeervogels bovenaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal