Volledig scherm
TEC-trainer Arjan van der Laan. © BSR Agency

Van der Laan kritisch: ‘Die spelhervattingen kunnen echt niet’

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Aan de degradatiekraker in de tweede divisie tussen ASWH en TEC hielden beide ploegen één punt over. In Hendrik-Ido-Ambacht trapte de Tielse ploeg tot twee keer toe in de gevaarlijke spelhervattingen van de hekkensluiter, maar knokte TEC zich ook twee keer terug van een achterstand.

TEC-trainer Arjan van der Laan herinnerde zich nog genoeg van ASWH, de tegenstander die TEC in de KNVB beker eerder dit seizoen ook al tegen was gekomen (toen 5-1 voor ASWH). ,,Ik vind ASWH een lastig te bespelen ploeg”, had de trainer tijdens het eerste bezoek aan Zuid-Holland al opgemerkt.

,,Veel lopende mensen. Daar moesten wij een goede organisatie tegenover zette”, was het plan van de trainer.

,,Het eerste half uur was duidelijk voor ASWH”, merkte Van der Laan. De thuisploeg kwam via Lars Bosscha op 1-0 (uit een vrije trap) en had ook kansen genoeg om uit te lopen naar een ruimere voorsprong.  Uit het niets kwam TEC dan ook op gelijke hoogte. Een goede voorzet van Hofman werd bij de tweede paal door de kleinste man op het veld (Wimilio Vink) binnen gekopt: 1-1.

,,Na dat doelpunt kwamen wij beter in de wedstrijd. Vervelend dat we dan op slag van rust opnieuw op achterstand komen”, zei Van der Laan.

Zelfde fout

Wederom ging het fout bij een spelhervatting. Een laag getrapte corner werd door Koen Wesdorp achter Schimmel geschoten: 2-1.

,,We moeten echt even in de spiegel kijken wat die spelhervattingen betreft. Dat zijn situaties waar je je op kunt voorbereiden en dat deden we niet goed. Op zo’n manier mag je geen doelpunten weggeven”, vond Van der Laan.

Uit één van de spaarzame momenten in de tweede helft maakte invaller Julian Calor de gelijkmaker. Uit een voorzet van Vink de 2-2 keihard tegen de touwen schoot. 

Van der Laar kon ergens wel leven met de 2-2 tegen de nummer laatst. ,,Het is in elk geval positief dat we niet met een nederlaag beginnen na de winterstop. ASWH komt niet dichterbij. Ik ben ook blij met wat ik van de nieuwe jongens heb gezien. Die hebben het prima gedaan voor een eerste wedstrijd. Ik blijf liever in het positivisme hangen dan negatief te doen.”

Amateurvoetbal