Volledig scherm
Tom van der Neut kijkt toe hoe Klaas-Jan Huntelaar de bal controleert. © BSR Agency

Van der Neut geniet in uitverkochte ArenA

AMSTERDAM/BEUSICHEM - Toen Tom van der Neut (33) bij BZS begon met voetballen, had hij niet durven dromen dat hij ooit in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA zou voetballen. Woensdag kwam het toch zover. Ondanks het 7-0 pak slaag dat Spakenburg kreeg van Ajax was het voor de Beusichemmer een moment om nooit te vergeten.

De verdediger - die eerder ook voor Theole en FC Lienden speelde - had zich geen mooier affiche kunnen voorstellen. ,,Dit was honderd procent de mooist denkbare loting voor ons. Als amateurvoetballer hoop je het liefst op een wedstrijd in de ArenA of De Kuip. En met de kaartverkoop ging het ook hard”, vertelt Van der Neut.

Zijn dag begon woensdagochtend gewoon om 8.00 uur ‘s ochtends. Als fysiotherapeut deed hij zijn ding. ,,Ik had woensdag veel mensen van m’n oude cluppie BZS. Dan gaat het natuurlijk maar over één ding. Om vier uur ging ik richting de club, waar al een soort van preparty was begonnen.”

Met de spelersbus ging Van der Neut vervolgens richting Amsterdam. ,,Daar aankomen is al geweldig. Een waanzinnig gevoel om daar binnen te lopen en plaats te nemen in de kleedkamer. Zo’n grote had ik nog nooit gezien.”

Quote

Dan kijk je een beetje rond en zie je Tadic staan. Oké, daar moet ik dus straks tegen voetballen...

Hij waande zich even profvoetballer. ,,Ik heb bij BZS, Theole, FC Lienden en nu dus Spakenburg gevoetbald, dus ik kom niet zo vaak in stadions. Ja, om een wedstrijd te kijken. Maar niet om zelf te voetballen. Er waren wel veertig bekenden van me in het stadion om te komen kijken, maar die heb ik niet eens kunnen zien, haha.” Van der Neut genoot met volle teugen van het avondje Ajax. ,,Toen we met de warming up bezig waren, hoorden we ineens een extreem geluid. Wat gebeurt hier? Dacht ik. Kwam Ajax het veld op. Ik probeerde me wel te focussen, maar dan kijk je een beetje rond en zie je Tadic staan. Oké, daar moet ik dus straks tegen voetballen...”

Volledig scherm
Tom van der Neut tijdens de warming up in de Johan Cruijff ArenA © BSR Agency

Een uur of twee later verliet Spakenburg het veld met een 7-0 nederlaag. ,,In de tweede helft stond ik ook nog even tegenover Klaas-Jan Huntelaar. Mooie kerel vind ik dat.”

Ondanks de logische oorwassing was de eerste kans van de wedstrijd nog voor Spakenburg. ,,Niet dat het een andere wedstrijd was geworden als die bal erin ging, haha. Dan was het wel 7-1 geworden”, snapte Van der Neut wel.

Hij genoot vooral intens van het moment. Voetballen in de Arena. ,,Die grasmat ook: geweldig. De trainer zei vooraf: ‘wie op deze grasmat een verkeerde bal geeft, wordt gewisseld’. Prachtig om er op te voetballen. En alles eromheen ook natuurlijk. Ik geniet liever volledig van het moment dan dat ik een shirtje scoor of zo. Daar hecht ik niet zoveel waarde aan”, zegt de nuchtere Beusichemmer.

Vanmiddag gaat Van der Neut met Spakenburg opnieuw naar Amsterdam. ,,Tegen AFC, nu maar wél de punten pakken.”

Amateurvoetbal