Volledig scherm
GVVV viert de 1-2 van Jesse van Nieuwkerk. © BSR Agency

Van Nieuwkerk kopt GVVV in slotminuut voorbij TEC

TIEL - De regioderby tussen TEC en GVVV is door de Veenendalers met 1-2 gewonnen. De Tielse ploeg kwam halverwege de tweede helft op voorsprong maar GVVV sloeg in de laatste twintig minuten twee keer toe.

TEC en GVVV lieten zeker in de eerste helft geen hoogstaand voetbal zien. De bezoekers kregen de eerste kans via Berry Powel maar hij tikte de bal via een Tielse been naast het doel. Aan de andere kant was TEC gevaarlijk via Wimilio Vink, die uit een corner van Matthijs van Gessel naast kopte. Ook een kopbal van Matthieu van den Assem ging wel richting doel, maar niet op doel. 

In de tweede helft kregen beide ploegen meer kansen. Eerst tikte Van de Assem een voorzet van Joel Beukhof over en na 62 minuten voetballen kwam TEC uit een ingestudeerde vrije trap op voorsprong. Bart Westerlaken trok de bal voor en centrumverdediger Migiel Zeller schoot de bal vanaf een meter of acht raak: 1-0.

Na de openingsgoal werd ook TEC-doelman Jan Schimmel vaker getest. Eerst werd hij nog te hulp geschoten door Van Gessel, die op de lijn redde na een inzet van Powel. Even later zag hij een schot van Robin Mulder net naast gaan. GVVV werd in de 73ste minuut wel geholpen door de scheidsrechter, die naar de stip wees na een overtreding van Beukhof. Powel profiteerde en stuurde Schimmel de verkeerde hoek op: 1-1.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen. GVVV pompte de bal nog één keer naar voren, maar ook die lange bal leek een prooi voor Schimmel. Leek, want de goalie zat er volledig naast en invaller Jesse van Nieuwkerk kopte de 1-2 tegen de touwen. 

Door de zege klimt GVVV weer naar het linkerrijtje. TEC ging voor de vierde keer op rij onderuit en heeft alleen ASWH en Jong FC Volendam nog onder zich staan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal