GVVV-aanvoerder Wilco den Hartog (blauw) met IJsselmeervogels-doelpuntenmachine Danny van den Meiracker.
Volledig scherm
GVVV-aanvoerder Wilco den Hartog (blauw) met IJsselmeervogels-doelpuntenmachine Danny van den Meiracker. © BSR Agency

Voor GVVV begint het langzamerhand te knijpen

VEENENDAAL - De tijd voor mooie woorden is bij GVVV al een tijdje voorbij. De gevarenzone nadert met rasse schreden. Daarom is een goed resultaat tegen Noordwijk bittere noodzaak.

Wegblijven van plek veertien. Daar draait het de rest van deze competitie om voor GVVV, zo lijkt het. Want die plaats op de ranglijst verplicht tot het spelen van nacompetitie en dat wil de ploeg van trainer Niek Oosterlee ten koste van alles vermijden.

GVVV neemt op dit moment de twaalfde positie in, heeft één punt voorsprong op Quick Boys en twee punten op Excelsior Maassluis. Scheveningen staat vijftiende met vijf punten achterstand. TEC en ASWH staan op een rechtstreekse degradatieplek. Het verschil met die clubs is respectievelijk dertien en veertien punten en dat lijkt een veilige afstand. Natuurlijk kan het plaatje er aan het einde van de competitie totaal anders uitzien. Er zijn immers nog veertien wedstrijden te spelen. Maar het spel, dat GVVV de laatste weken op de mat legt en de resultaten die de Veenendalers daarin geboekt hebben, zijn verre van bemoedigend.

Aanvoerder Wilco den Hartog is het daar gedeeltelijk mee eens. Hij put vertrouwen uit de wijze waarop GVVV twee weken geleden in het eerste uur Katwijk en vorige week IJsselmeervogels bestreed. ,,Daarin speelden we met inzet en passie. We kwamen ongelukkig achter en verloren met 3-0 omdat we, in de jacht op de gelijkmaker, veel ruimte weggaven. Maar als we tegen Noordwijk goed in de organisatie blijven spelen, dicht ik ons wel degelijk kansen toe”, luidt de optimistische reactie van de captain.

Noordwijk-GVVV (zaterdag 14.30 uur, sportpark Duinwetering in Noordwijk).
Afwezig: Martin van Eck (knieblessure)

Amateurvoetbal