Volledig scherm
Yassine Zakir.

Zakir: ‘We overdrijven te vaak in het doorstappen’

LIENDEN - Elke thuiswedstrijd komt dat standaard plukje FC Lienden-supporters weer naar De Abdijhof. In de hoop een leuke wedstrijd te zien. Dat is dit seizoen vaker niet dan wel het geval, maar de Liendense man blijft volhouden. In de wedstrijd tegen UNA kreeg supporter Bert wél waarvoor hij steeds zijn ritje richting het sportpark maakt: een aantrekkelijke wedstrijd.

Maar toch verloor FC Lienden met 1-2 van UNA. Het was de zevende nederlaag van het seizoen voor de Liendenaren, die nu op de laatste plek staan in de derde divisie zondag. Toch was het tegen UNA alles behalve saai. ,,Dit is wel waarvoor ik elke keer naar het sportpark kom”, zegt Bert, die elke thuiswedstrijd steevast op zijn vaste plekje schuin achter de dug-out van FC Lienden staat. Weer of geen weer. ,,Ik heb vroeger ook bij FC Lienden gevoetbald. Ik ben vooral liefhebber. Zie liever dat het 4-4 wordt, dan dat het saai is en FC Lienden met 1-0 wint of zo.”

Quote

Net voordat ik schoot dacht ik aan wat de trainer voor de wedstrijd tegen mij had gezegd

Yassine Zakir
Volledig scherm

Saai was de openingsfase tussen FC Lienden en UNA dus allerminst. Tien tellen na de aftrap verscheen UNA-aanvaller Mart van de Gevel al vrij voor doelman Menno Heus, maar Heus redde goed. Een halve minuut later lag de bal er aan de andere kant in. Linksback Yassine Zakir zette de aanval zelf op en schoot vanaf een meter of twintig strak in de kruising: 1-0. ,,Net voordat ik schoot dacht ik aan wat de trainer voor de wedstrijd tegen mij had gezegd: dat ik de trekker wat vaker over moest halen. Nou, prima”, tentoonstelde Zakir zijn gedachten. ,,Ik voelde meteen dat de bal er in ging.”

Quote

Jammer van de uitslag. Maar de volgende keer zijn we er gewoon weer bij

FC Lienden-supportert Bert

De kansenregen ging na het openingsdoelpunt in een rap tempo verder. Het was aan doelman Heus te danken dat UNA niet al een paar keer scoorde kort na de 1-0. Hij redde op schoten van Sten Senders, Niek van Boekel en twee keer Nick Tielemans. Laatstgenoemde was in de zeventiende minuut wel trefzeker. Tielemans brak door op de linkerkant en liet Heus nu wél kansloos: 1-1.

FC Lienden verdiende minimaal een puntje, maar kreeg er geen. Mansouri kreeg de bal vijf minuten voor tijd in het eigen strafschopgebied op zijn arm: strafschop. Van de Gevel schoot UNA naar de zege: 2-1. Daar kon zelfs de beste man van het veld - Heus - niets aan doen.

Overdrijven

Het overkomt FC Lienden dit seizoen wel vaker. Punten verdienen, maar de niet krijgen. ,,Van achteruit voetballen we goed. Aan de opbouw mankeert weinig, maar voor de goal ontbreekt de scherpte. Ik heb vandaag echt wel wat ballen voor het doel geslingerd, maar dan stond er niemand”, baalde Zakir. Ook verdedigend wist hij waar hij mis ging. ,,Soms is het gewoon gatenkaas. Overdrijven we in het doorstappen. Dat kan soms wel, maar niet zo vaak als wij doen.”

Die manier van voetballen - met hoge druk en soms veel risico - resulteerde wel in hetgeen waar supporter Bert voor komt. Hij wil tenslotte vermaakt worden. ,,En dat heb ik me vandaag. Jammer van de uitslag. Maar de volgende keer zijn we er gewoon weer bij.”

Amateurvoetbal