Volledig scherm
Migiel Zeller in duel met Mohammed Tahiri van Jong Sparta Rotterdam. © foto: Carla Vos

Zeller: ‘Een feit dat we lastig scoren’

TIEL - Na twee nederlagen op rij (Spakenburg en Quick Boys) is TEC genoodzaakt weer naar beneden te kijken. Zaterdag hoopt de ploeg op herstel in Hardenberg. De ploeg waartegen Migiel Zeller debuteerde namens TEC.

Dat het lastig wordt bij de nummer vier van de ranglijst, beseft Zeller ook wel. ,,HHC is een sterk collectief met weinig zwaktes. Vooral in de omschakeling zijn ze gevaarlijk”, weet de centrale verdediger. ,,Ze hebben gewoon een heel brede en sterke selectie.”

Om te winnen moet TEC in elk geval scoren; iets wat in de afgelopen twee wedstrijden niet lukte. ,,Of dat komt door het missen van wat aanvallers of de aanvoer naar voren weet ik niet. Maar het is wel een feit dat we lastig scoren. Aan de andere kant is ons doelsaldo redelijk in balans (8-13, red.). We stoppen met z’n allen veel energie in het verdedigen, misschien gaat dat ten koste van het aanvallen. Ik weet het niet.”

Achterin heeft TEC het in elk geval al een tijdje op orde. Samen met Daan Disveld vormt Zeller een uitstekend centraal duo dat absoluut tweede divisie-waardig is. ,,Al vanaf de eerste wedstrijd die we samen speelden, was er een klik. We hebben weinig woorden nodig om elkaar goed te coachen. Als er een gat dicht moet worden gelopen, kunnen we dat ook snel oplossen met non-verbale communicatie.”

Zaterdagmiddag wacht voor Disveld en Zeller een mooie test op De Boshoek, want op eigen veld scoort HHC Hardenberg er lustig op los: vijftien keer in vijf wedstrijden. TEC is gewaarschuwd.

HHC Hardenberg - TEC (zaterdag 14.30 uur, sportpark De Boshoek in Hardenberg).
TEC afwezig: René Osei Kofi (enkelblessure), Jesse Dibbets (bovenbeenblessure) en Koen van der Biezen (enkelblessure).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal