Volledig scherm
Thomas De Gendt. © AFP

De Gendt en Kwiatkowski kritisch op voorstel Lappartient

Thomas De Gendt en Michal Kwiatkowski hebben op Twitter hun ongenoegen geuit over de voorstellen van UCI-voorzitter David Lappartient.

De Fransman opperde onder meer om volgend jaar met slechts zes renners per team te starten en het gebruik van 'oortjes' en wattagemeters te verbieden.

De Gendt reageerde erg laconiek: ,,Alleen nog maar ritten van 65 kilometer, geen stages meer toelaten, geen avondeten, geen bevoorradingszones, nog maar 2 waterflessen per dag, een maximum van 2.000 calorieën per dag", begon hij zijn tweet.

,,Nog maar 4 versnellingen op een fiets, geen remmen, elke dag een Formule 1-start en altijd pepperspray voor de race." Met die laatste voorstellen uitte hij duidelijk kritiek op enkele gebeurtenissen tijdens de afgelopen Tour. 

De Gendt kreeg steun van Michal Kwiatkowski, ploegmaat van Tourwinnaar Geraint Thomas. De Pool kan zich niet vinden in de maatregelen, die duidelijk bedoeld zijn om de dominantie van Team Sky te doorbreken. ,,De dominantie van Sagan is boeiend, de dominantie van Quick-Step in het voorjaar is boeiend, de dominatie van BMC in de ploegentijdrit is boeiend, maar de dominantie van Team Sky in grote rondes is saai. Dus laten we het wielrennen dan maar op zijn kop zetten'', reageerde hij.