Volledig scherm
Ulftenaar Koen Bouwman. © Cor Vos

Ploeggenoot Bouwman geniet vanuit Oostenrijk van zege Groenewegen

KÜHTAI - Koen Bouwman geniet in Oostenrijkse bergen mee met de etappewinst van Dylan Groenewegen in Tour de France. De 24-jarige wielerprof hoopt de Ronde van Frankrijk in de toekomst ooit zelf te rijden.

Bouwman kroop vrijdag na een intensieve trainingsdag achter zijn laptop. Vanuit zijn verblijf in het Oostenrijkse Kühtai volgde de renner van Lotto-Jumbo de laatste 20 kilometer van de zevende Tour-etappe. De Achterhoeker zag tot zijn grote blijdschap hoe ploeggenoot Dylan Groenewegen met groot machtsvertoon de sprint won en voor Nederlands succes zorgde. ,,Een supermooie overwinning voor de ploeg'', zegt een trotse Bouwman.

Klein feestje

,,Ik begreep uit een liveblog dat het verder een saaie etappe was, maar de ontknoping maakte veel goed. Ik vermoed dat er hier vanavond door de ploeg wel een klein feestje wordt gevierd. Wij zitten met een grote groep in Oostenrijk. Met alle renners die niet aan de Tour meedoen, zijn we op hoogtestage als voorbereiding op het tweede deel van het seizoen. We trainen hard en maken lange dagen.’’

Volledig scherm
Dylan Groenewegen wint de zevende etappe van de Tour de France. © Photo News

Veel tijd om zijn ploeggenoten in de Tour te volgen, heeft Bouwman dus niet. ,,Maar de finales probeer ik wel elke dag te kijken. Na de trainingen wordt er veel gemasseerd en gerust, dus iedereen volgt het op zijn eigen manier.’’

Bouwman reed dit jaar voor de eerste keer mee in de Ronde van Italië, de voorgaande twee jaar stond hij aan de start van de Ronde van Spanje. De Ulftenaar hoopt de Ronde van Frankrijk in de toekomst aan zijn lijstje toe te voegen. 

'Mijn tijd komt'

,,Dan kan ik zeggen dat ik alle grote rondes heb gereden. Dit jaar kwam de Tour nog te vroeg en viel de keuze op de Giro. Er staan al vier renners om Dylan Groenewegen heen en met Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Primož Roglič hebben we nog een paar hele sterke mannen. Het is moeilijk om daar tussen te komen, maar mijn tijd komt hopelijk nog wel.’’

Tijdens de Tour de France belt de redactie van De Gelderlander met renners, oud-renners en ploegleiders om met hen een korte blik op de Ronde van Frankrijk te werpen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.